Crypto-Prijzen.nl

Binance volgt instructies van MAS op om activiteiten in Singapore stop te zetten

Binance volgt instructies van MAS op om activiteiten in Singapore stop te zetten

Gerenommeerde cryptobeurs Binance heeft besloten om alle diensten en producten die het in Singapore aanbiedt te beëindigen. De exchange kondigde dit nieuws op 5 september aan en merkte op dat het van plan is om vanaf vrijdag 10 september te stoppen met het aanbieden van crypto diensten aan Singapore. Deze wijzigingen maken naar verluidt deel uit van de inspanningen van de beurs om compliant te blijven.

Volgens de aankondiging streeft Binance ernaar om SGD handelsparen en SGD betalingsopties tegen 12.00 uur UTC te stoppen. Bovendien probeert de beurs de Android- en iOS-versies van zijn app van de Singaporese markt te verwijderen. Om mogelijke geschillen te voorkomen, heeft Binance er bij Singaporezen die zijn platform gebruiken op aangedrongen om alle peer-to-peer (P2P) transacties te voltooien en gerelateerde handelsadvertenties te verwijderen vóór 9 september 12.00 uur UTC.

Om te onderstrepen waarom gebruikers deze instructies moeten opvolgen, zei Binance dat het geen officieel Telegram op online communicatiekanalen in Singapore exploiteert.

Binance verklaarde de beslissing om zich terug te trekken uit Singapore en zei dat het een duurzaam ecosysteem wil creëren op basis van blockchain technologie en digitale activa. Daartoe staat het open voor ontwikkelingen in het regelgevingskader voor cryptovaluta, aangezien dit kansen biedt voor marktspelers om de handen ineen te slaan met regelgevers en constructief beleid te bedenken.

MAS voegt zich bij de lijst van toezichthouders die zich richten op Binance

Dit nieuws komt nadat de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank van het land, zei dat Binance mogelijk de Payment Services Act heeft geschonden door Singaporese crypto handelsdiensten aan te bieden. Hiertoe heeft de waakhond de beurs opgedragen om te stoppen met het aanbieden van betalingsdiensten en te stoppen met het werven van dergelijke zaken van Singaporese burgers.

MAS heeft Binance ook toegevoegd aan de Investor Alert List en herhaalt dat Binance.com niet de benodigde toestemming heeft gekregen om betalingsdiensten in het land aan te bieden. Binance Asia Services (BAS), een aparte entiteit die Binance.sg exploiteert, maakte bekend dat het geen diensten aanbiedt via Binance.com.

Net als Binance.com heeft het bedrijf echter geen licentie waarmee het digitale tokendiensten voor betalingen kan aanbieden. Volgens MAS heeft BAS een vergunningaanvraag ingediend, die nog in behandeling is. De autoriteit stelt dat BAS moet bewijzen dat het kan voldoen aan de eisen van de Wet Betaaldiensten voordat het een vergunning kan krijgen om digitale betalingen te doen.

Met deze stap is MAS de meest recente financiële toezichthouder geworden die zegt dat Binance opereert zonder de relevante toestemmingen in zijn rechtsgebieden. Daarvoor kwamen waakhonden uit onder meer het VK, Japan, Thailand, Litouwen en de Kaaimaneilanden naar voren om soortgelijke beweringen te doen.

The post Binance volgt instructies van MAS op om activiteiten in Singapore stop te zetten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*