Crypto-Prijzen.nl

Binance verlaat de handel in futures en derivaten in Europa

Binance verlaat de handel in futures en derivaten in Europa

Top cryptobeurs Binance stopt met het aanbieden van futures- en derivatenproducten in Europa tegen de achtergrond van regelgevingsproblemen. Gebruikers in Duitsland, Italië en Nederland worden onmiddellijk getroffen. Op haar website stelt de beurs: “Met onmiddellijke ingang kunnen gebruikers uit deze landen geen rekeningen voor nieuwe futures- of derivatenproducten openen. Met ingang van een latere datum die in een nader bericht wordt aangekondigd, hebben gebruikers uit deze landen 90 dagen om hun openstaande posities te sluiten.

De op de Kaaimaneilanden geregistreerde beurs voegt toe:

“Terwijl het crypto-ecosysteem wereldwijd evolueert, evalueren we voortdurend onze producten en werken we samen met onze partners om aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen.”

Op Twitter verzekerde het bedrijf dat Europa een zeer belangrijke markt was en dat ze stappen ondernamen om de regelgeving te harmoniseren. Terwijl waakhonden wereldwijd hard optreden tegen cryptocurrencies en de platforms die ze verhandelen, staat Binance onder steeds meer druk, schreef Yahoo Finance. Het besluit heeft alles in zich om een preventieve zet te doen, een poging om de ontwikkelingen voor te blijven.

Regelgevende beperking

De Britse Financial Conduct Authority heeft onlangs de beurs bevolen om alle advertenties en financiële promoties te verwijderen. Meer specifiek moesten ze duidelijk maken dat ze niet meer in het VK mochten opereren. Evenzo beval de Maleisische Securities Commission de beurs om zijn mobiele apps en site in het land binnen twee weken uit te schakelen met het argument dat ze “illegaal een uitwisseling van digitale activa exploiteerden”. Naar verluidt bleven ze actief ondanks dat ze een jaar geleden waren opgenomen in de Investor Alert List van de commissie. Duitse, Hong Kong en Italiaanse toezichthouders, die zich steeds meer zorgen maken over consumentenbescherming en witwassen van geld, hebben de afgelopen weken ook druk uitgeoefend op Binance, meldt Reuters.

Afdekking tegen risico

Binance is de cryptobeurs met het hoogste handelsvolume ter wereld, gevolgd door Huobi Global en Coinbase. Kraken en FTX ronden de top vijf af. Elke beurs heeft een dagelijkse omzet van miljarden dollars. Op haar website waarschuwt Binance dat de handel in futures een aanzienlijk risico met zich meebrengt en dat de beurs niet aansprakelijk is voor enig verlies dat zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van futures.

The post Binance verlaat de handel in futures en derivaten in Europa appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*