Crypto-Prijzen.nl

Binance stopt met de handel in derivaten in Australië

Binance stopt met de handel in derivaten in Australië

Binance, de grootste cryptocurrency beurs naar handelsvolume, is gestopt met het aanbieden van derivatenhandel in Australië. De beurs kondigde dit nieuws eerder vandaag aan en zei dat het van plan is om zijn Australische klanten geen futures, opties en hefboomtokens meer aan te bieden. Volgens de beurs maken deze wijzigingen deel uit van het doel om te voldoen aan de lokale regelgeving.

Volgens de aankondiging is Binance van plan om op 24 september om 9.00 uur UTC te stoppen met handelen in derivaten. De beurs heeft Australische gebruikers 90 dagen geboden om alle open posities voor futures, opties en tokens met hefboomwerking te verminderen en te sluiten. Om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, kunnen gebruikers margesaldi opwaarderen om margestortingen en liquidaties te voorkomen.

Ze kunnen hun posities echter niet vergroten of nieuwe creëren. Na 23:59 uur UTC op 23 december kunnen gebruikers hun posities niet meer handmatig verkleinen of sluiten. Als zodanig sluit de beurs alle openstaande posities na deze deadline.

Binance merkte verder op dat deze veranderingen deel uitmaken van haar missie om een duurzaam ecosysteem rond blockchain-technologie en digitale activa te creëren. Als zodanig staat het open voor het omarmen van ontwikkelingen in het regelgevingskader van de opkomende sector, omdat deze marktspelers nieuwe kansen bieden om samen te werken met regelgevers. De beurs voegde eraan toe dat het toegewijd is aan het constructief werken om beleid te helpen smeden dat elke gebruiker ten goede komt.

Financiële waakhonden blijven Binance onderdrukken

Dit nieuws komt terwijl regelgevers over de hele wereld cryptoplatforms blijven kraken. De Australische Securities and Investment Commission (ASIC) waarschuwde onlangs burgers voor het verhandelen van crypto gerelateerde producten via bedrijven zonder vergunning. ASIC drong er bij beleggers op aan op hun hoede te zijn om in dergelijke producten te investeren als de organisatie die ze aanbiedt geen AFS of AML licentie heeft.

De toezichthouder merkte verder op dat elke organisatie die crypto gerelateerde producten in het land wil aanbieden, zich bij haar moet registreren. ASIC specificeerde dat elke organisatie die opties, futures, leveraged tokens en binaire opties aanbiedt, een licentie moet krijgen. Hoewel het bureau Binance niet specifiek noemde, betekent dit dat de beurs geen licentie had.

Dit jaar is Binance populair geweest bij regelgevers die beweren dat de beurs in hun rechtsgebieden actief is zonder de benodigde toestemmingen. Als gevolg hiervan hebben financiële waakhonden uit Malta, de Kaaimaneilanden, Japan, Italië, Brazilië, Singapore, Nederland, Canada, Duitsland en het VK Binance opgedragen om te stoppen met het aanbieden van sommige producten of helemaal te stoppen met het aanbieden van handelsdiensten.

The post Binance stopt met de handel in derivaten in Australië appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*