Crypto-Prijzen.nl

Binance probeert Frankrijk het hof te maken na een jaar van turbulentie in de regelgeving

Binance probeert Frankrijk het hof te maken na een jaar van turbulentie in de regelgeving

Binance, de grootste cryptocurrency beurs qua handelsvolume, is op zoek naar Frankrijk. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat het bedrijf de handen ineen heeft geslagen met France FinTech om een project van $ 113,00 miljoen te lanceren dat de crypto en blockchain sectoren in Frankrijk ondersteunt. Naar verluidt heet dit initiatief Objective Moon.

Volgens het rapport hebben Binance en France FinTech dit project in november in gebruik genomen. Via Objective Moon zal Binance een kantoor in Frankrijk bouwen. Door dit te doen, zal de beurs beter gepositioneerd zijn om samen te werken met France FinTech om een incubatorprogramma voor startups en trainingsprogramma’s te creëren.

Naar verluidt zijn de Franse hardware wallet ontwikkelaar Ledger en het edtech-bedrijf OpenClassroom bij dit project betrokken. Hun rollen omvatten het ontwikkelen van educatieve programma’s.

In een reactie op de lancering van Objective Moon zei de Franse General Manager van Binance, David Princay:

Het doel van Objective Moon is eigenlijk om een ecosysteem te ontwikkelen en een ecosysteem te koesteren en te versnellen. Je kunt het niet alleen.

Hij voegde eraan toe dat het initiatief ook probeert meer talent te vangen, zodat het verder kan groeien. Princay merkte ook op dat het project plannen heeft om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op te richten. Volgens hem zou een R&D centrum Objective Moon een stapje dichter bij zijn volgende evolutie helpen.

Omdat Frankrijk een robuuste FinTech scene heeft, zal Objective Moon het goed doen in het land.

De regelgevende problemen van Binance

Dit nieuws komt nadat Binance dit jaar ruzie had met meerdere toezichthouders over de hele wereld. Tot de belangrijkste hoogtepunten behoren een verbod door de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en een onderzoek door de Amerikaanse Commodities Futures Trading Commission (CFTC). Binance sloot ook crypto handelsdiensten af in meerdere rechtsgebieden, waaronder Singapore en Australië.

Deze beperkingen waren voornamelijk omdat het bedrijf geen fysiek hoofdkantoor heeft. Hoewel Binance uit China komt, heeft het jarenlang geprobeerd om zonder fysiek kantoor te werken.

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden echter geprobeerd deze aanpak te veranderen, waarbij CEO Changpeng Zhao aankondigde dat Binance zijn hoofdkantoor al aan het bouwen is. Hij weigerde echter verdere details over deze kwestie te delen.

Met betrekking tot de verhuizing van Binance naar Frankrijk via Objective Moon, weigerde Princay bekend te maken of de enorme investering van het bedrijf in het project betekende dat Binance misschien op zoek was naar een hoofdkantoor in het land.

Desalniettemin is het vermeldenswaard dat Franse regelgevers de heimelijke verhuizing van Binance naar Frankrijk al hebben opgemerkt. De gouverneur van de centrale bank van Frankrijk zei bijvoorbeeld dat de beurs robuuste controles tegen het witwassen van geld moet hebben voordat ze in Frankrijk aanwezig zijn.

The post Binance probeert Frankrijk het hof te maken na een jaar van turbulentie in de regelgeving appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*