Crypto-Prijzen.nl

Binance opnieuw in de problemen aangezien Poolse toezichthouder de beurs waarschuwt

Binance opnieuw in de problemen aangezien Poolse toezichthouder de beurs waarschuwt

De Poolse Autoriteit voor Financieel Toezicht (PFSA) heeft cryptocurrency beurs Binance gewaarschuwd voor de status van zijn bedrijf in het land. In het persbericht werd opgemerkt dat Binance niet onder toezicht of als een gereguleerde entiteit opereert.

De waarschuwing komt na de recente reeks aankondigingen van regelgevers in andere rechtsgebieden.

Een hoog risico voor beleggers

De toezichthouder heeft beleggers ook gevraagd voorzichtig te zijn bij het gebruik van Binance en andere gerelateerde beurzen, waarbij de bescherming van financiële marktdeelnemers de belangrijkste reden voor het advies is.

De waakhond verklaarde dat de cryptomarkt en andere digitale markten een hoog risico lopen voor beleggers, omdat ze al hun geïnvesteerde geld in de sector kunnen verliezen.

Bovendien vermeldde het persbericht de waarschuwingen van andere regelgevers met betrekking tot de activiteiten van de beurs. Het citeerde de recente verklaringen van de Securities and Exchange Commission (SEC) in Thailand, de Cayman Islands Monetary Authority (CIMA), evenals het gepubliceerde rapport van de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin).

Eerder dit jaar lanceerde de Poolse waakhond een campagne met de naam “Bewust beleggen”, waar het beleggers waarschuwde voor het risico van het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

De toezichthouder is altijd actief geweest in zijn taak om beleggers te beschermen tegen de inherente risico’s in de sector. De waarschuwing is nu geïntensiveerd na de recente schommelingen van cryptoprijzen op de markt.

Nog geen juridische stappen besloten

PFSA heeft geen stappen ondernomen om juridische stappen te ondernemen tegen Binance. Het heeft niet aangegeven of het andere toezichthouders zal volgen die juridische stappen hebben ondernomen tegen de cryptobeurs.

Binance is bedolven onder een reeks regelgevingskwesties in verschillende rechtsgebieden. ’s Werelds grootste cryptocurrency beurs naar marktkapitalisatie is onlangs in de verkeerde boeken terechtgekomen van de Monetary Authority of Singapore (MAS). Vorige week maakte de autoriteit bekend dat ze andere toezichthouders zal volgen om juridische stappen te ondernemen tegen de beurs.

The post Binance opnieuw in de problemen aangezien Poolse toezichthouder de beurs waarschuwt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*