Crypto-Prijzen.nl

Binance ontvangt exploitatievergunning van de centrale bank van Bahrein

Binance ontvangt exploitatievergunning van de centrale bank van Bahrein

Binance, het grootste cryptocurrency handelsplatform wereldwijd qua handelsvolumes, heeft een exploitatievergunning ontvangen in Bahrein. Bahrein is een van de grootste olieproducenten ter wereld en door deze stap wil het zijn aanwezigheid in de bruisende cryptocurrency sector versterken.

Met deze licentie wil Binance een breed scala aan diensten aanbieden, zoals cryptocurrency handel, bewaardiensten en portfoliobeheer. Hierdoor kan de beurs haar aanwezigheid in de regio versterken.

Binance ontvangt een licentie van Bahrein

Dit is de eerste licentie die Binance heeft ontvangen in de regio Midden-Oosten/Noord-Afrika (MENA). Voordat Binance de licentie kreeg, was hij al actief in Bahrein via een voorlopige goedkeuring. De voorlopige goedkeuringslicentie werd in december uitgegeven en gaf Binance de mogelijkheid om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden in Bahrein terwijl het wachtte op de volledige licentie.

In een persverklaring merkte de CEO van Binance, Changpeng Zhao, op:

De licentie van Bahrein is een mijlpaal in onze reis naar een volledige licentie en gereguleerd over de hele wereld.

In 2021 kreeg Binance te maken met veel toezicht door verschillende toezichthouders. Het kreeg waarschuwingen in Japan, Thailand en het Verenigd Koninkrijk. Het werd ook gedwongen zijn diensten in Singapore stop te zetten.

“Team Bahrain heeft een infrastructuur van wereldklasse gebouwd om de snelgroeiende blockchain- en crypto-industrie te ondersteunen, met robuuste regelgeving… Samenwerking met marktleiders zoals Binance zal onze missie om het Koninkrijk Bahrein als toonaangevend zakencentrum te vestigen verder versterken”, zei Khalid Humaidan, de CEO van de Bahrain Economic Development Board.

Binance kan een Dubai licentie aanvragen

Vorig jaar werd gemeld dat Binance zijn wereldwijde hoofdkantoor in Dubai wilde vestigen. Het regelgevingskader voor cryptovaluta in Dubai is verschoven, waarbij de DWTCA vrije zone al bedrijven toestaat die crypto gerelateerde diensten aanbieden.

Een recent rapport van Bloomberg citeerde een functionaris die bekend was met de zaak, die verklaarde dat de beurs in de vrije zone van het Dubai World Trade Center wilde worden geaccrediteerd als cryptoserviceprovider.

Dubai heeft onlangs een wet goedgekeurd die de activiteiten van virtuele activa regelt. Zhao merkte op dat deze wet een grote stap voorwaarts was in het verstevigen van de toekomst van Dubai in crypto.

Het bericht Binance ontvangt exploitatievergunning van de centrale bank van Bahrein verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*