Crypto-Prijzen.nl

Binance introduceert een verplichte KYC verificatie

Binance introduceert een verplichte KYC verificatie

Binance, de grootste cryptocurrency beurs naar handelsvolume, heeft zijn product- en servicebeleid bijgewerkt om de verplichte Know-Your-Customer (KYC) verificatie te ondersteunen. De beurs maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat het deze wijziging heeft aangebracht als reactie op veranderende wereldwijde nalevingsnormen. Bovendien beweert Binance dat deze wijzigingen tot doel hebben de gebruikersbescherming te verbeteren en een veilige crypto omgeving voor zijn klanten te creëren.

Volgens de aankondiging zullen nieuwe gebruikers vanwege de beleidswijzigingen tussentijdse verificatie moeten voltooien om toegang te krijgen tot Binance producten en services. Deze omvatten basisfunctionaliteiten zoals handelen, storten en opnemen van crypto.

Bestaande gebruikers die de tussentijdse verificatie niet hebben voltooid, hebben beperkte functionaliteiten op hun accounts. Volgens Binance kunnen dergelijke gebruikers alleen geld opnemen, bestellingen annuleren, bestaande posities sluiten en inkopen doen. Binance is echter van plan deze beperkingen gefaseerd in te voeren om onderbrekingen door gebruikers te verminderen. Binance schat dat het hele proces tussen nu en 19 september 00:00 AM UTC soepel zal verlopen.

Een beroep doend op zijn klanten om de vereiste stappen te voltooien, zei Binance:

Binance raadt gebruikers ten zeerste aan om hun tussentijdse verificatie snel te voltooien om vertragingen in het verificatieproces en beperkingen op hun toegang te voorkomen.

De beurs herhaalde dat deze veranderingen tot doel hebben de inspanningen van KYC en Anti-Money-Laundering (AML) te ondersteunen om gebruikersbescherming te waarborgen en financiële criminaliteit te bestrijden.

Financiële toezichthouders slaan de handen ineen tegen Binance

Binance besloot deze wijzigingen aan te brengen in een poging om zijn huid te redden van financiële toezichthouders die zijn activiteiten steeds meer inperken. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) zei bijvoorbeeld dat Binance geen vergunning heeft om in het land te opereren. Als gevolg hiervan verbood de toezichthouder Binance helemaal.

In juni waarschuwde het Japanse Financial Services Agency (FSA) dat Binance in het land actief was zonder de juiste toestemming. Dit werd de tweede waarschuwing die de waakhond uitgaf aan Binance, en de eerste kwam in mei 2018.

Binance besloot in juni ook om de winkel in Canada te sluiten nadat de Ontario Securities Commission (OSC) actie had ondernomen tegen drie cryptobeurzen wegens het niet naleven van de effectenwetgeving. Onder de onmiddellijke dreiging van wettelijke sancties, verliet Binance vrijwillig Canada en vroeg alle gebruikers in Ontario om openstaande posities tegen 31 december 2021 te sluiten.

Hoewel Binance na deze gebeurtenissen trouw bleef aan zijn koers, was de laatste druppel een aankondiging op 18 augustus door De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens de autoriteit opereert Binance in Nederland zonder de vereiste wettelijke registratie.

The post Binance introduceert een verplichte KYC verificatie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*