Crypto-Prijzen.nl

Binance botst direct na Singapore op een nieuwe muur, dit keer in Zuid-Afrika

Binance botst direct na Singapore op een nieuwe muur, dit keer in Zuid-Afrika

Binance adds support for new crypto loan collaterals

Onmiddellijk na ontvangst van het bevel om de activiteiten in Singapore te stoppen vanwege het ontbreken van de benodigde licenties, wordt Binance nu geconfronteerd met hetzelfde probleem in Zuid-Afrika. Eerder raakte de beurs een muur in een aantal andere landen, waaronder de VS, het VK, Japan, Duitsland, Maleisië en meer.

Met Zuid-Afrikaanse regelgevers die de beurs opdracht geven om de activiteiten in het land stop te zetten, verliest Binance de toegang tot weer een andere markt, allemaal omdat het zich haastte om uit te breiden zonder eerst de benodigde licenties te krijgen.

In haar recente persbericht zei de FSCA (Financial Sector Conduct Authority) van Zuid-Afrika dat de beurs geen toestemming heeft om in het land te opereren, en waarschuwde haar gebruikers ertegen. De toezichthouder heeft het gebruik van Binance niet illegaal gemaakt, maar ze zeiden in wezen wel dat gebruikers geen recht zouden hebben om hulp van de autoriteiten te vragen als ze verliezen of andere vormen van problemen ervaren tijdens het gebruik van de niet-gelicentieerde beurs.

Binance is volgens de toezichthouders niet geschikt om financieel advies te geven of bemiddelingsdiensten te verlenen.

De complexe situatie van Binance

De situatie met Binance is nogal complex. Binance Group is geen enkelvoudige entiteit, maar eerder een ecosysteem, bestaande uit een conglomeraat van bedrijven die tot dezelfde franchise behoren. In de afgelopen vier jaar van zijn bestaan heeft de beurs regionale vestigingen, dochterondernemingen gelanceerd, andere bedrijven overgenomen en dergelijke, waardoor een enorm en indrukwekkend ecosysteem is ontstaan dat redelijk goed werkte, en het maakte het de grootste cryptobeurs volgens volume in de wereld.

De reden waarom de beurs deze weg insloeg, was dat het hoofdkantoor in verschillende strategische markten kon worden gereguleerd. Het was onmogelijk voor één bedrijf om de hele wereld te bedienen, aangezien verschillende landen verschillende regels hebben met betrekking tot crypto. Zo beschouwt de Amerikaanse SEC bijvoorbeeld bepaalde munten die op Binance worden aangeboden als effecten. In plaats van ze te verwijderen of de toegang ertoe te beperken, lanceerde Binance gewoon een dochteronderneming, Binance.US, waarop het geen lastige munten aanbood, zoals Ripple’s XRP.

Dit stelde het ook in staat om eenvoudig een dochteronderneming te sluiten als deze ooit problemen ondervindt, en toch in alle andere delen van de wereld te blijven opereren. Nu worden de dochterondernemingen van Binance echter over de hele wereld het doelwit, en het is slechts een kwestie van tijd voordat een ander land gebruikers waarschuwt voor de controversiële beurs.

The post Binance botst direct na Singapore op een nieuwe muur, dit keer in Zuid-Afrika appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*