Crypto-Prijzen.nl

Binance blijft koning omdat Coinbase last heeft van bearmarkt

Binance blijft koning omdat Coinbase last heeft van bearmarkt

De omvang van Binance’s voorsprong in de wereld van crypto-exchanges is aanzienlijk.

Een simpele blik op de onderstaande grafiek, die het volume van de afgelopen maanden uitzet tegen Coinbase en FTX, zegt genoeg.

Hoewel het bovenstaande spotvolume is, zijn er ook derivaten om te overwegen. Hoewel dit Coinbase uitsluit, is de vergelijking met FTX vergelijkbaar – duidelijk dat het Binance is.

Het laat goed zien hoe dominant Binance is geworden als de nummer één uitwisseling bij uitstek. Ondanks dat Coinbase klaar was om de troon te bestijgen toen het in 2021 naar de beurs ging, is Binance aan de top gebleven.

Ik herinner me dat ik destijds mijmerde hoeveel de openbare IPO zou doen voor het imago van Coinbase, nieuwsgierig naar hoe het indienen bij de SEC zijn reputatie op het gebied van veiligheid en veiligheid zou verbeteren, vooral onder beginnende investeerders.

Ik dacht dat dit een katalysator zou kunnen zijn voor Coinbase om meer marktaandeel te winnen, aangezien de acceptatie onder instellingen toenam en trad-fi-investeerders steeds meer naar de wereld van virtuele valuta stroomden. Ik geloof echter dat ik de innovatie van Binance heb onderschat, evenals de voordelen die impliciet zijn om niet naar de beurs te gaan.

Iets meer dan een jaar nadat Coinbase naar de beurs ging, ontsloeg het bedrijf 18% van zijn personeelsbestand – ruim 1.100 mensen. Ondertussen bleef Binance niet alleen nieuw personeel in dienst nemen, maar ook vacatures uitzetten.

Sterker nog, sinds Coinbase in april 2021 naar de beurs ging, heeft Binance’s token (BNB) aanzienlijk beter gepresteerd, met COIN 82% en BNB van 52%. Interessant is dat het in dezelfde periode zelfs beter presteerde dan Bitcoin.

Het gevaar van te snel uitbreiden

Het lijkt erop dat Coinbase te snel is gegroeid.

“Hoewel we ons best hebben gedaan om dit precies goed te doen, is het me nu duidelijk dat we te veel hebben ingehuurd,” verklaart Brian Armstrong, CEO van Coinbase.

Het impliciete voordeel van een privébedrijf is dat Binance niet voortdurend wordt gecontroleerd door de financiële markten, en evenmin geneigd is langetermijngroei op te offeren bij het nastreven van kortetermijnwinsten die uiteindelijk niet de juiste manier van handelen zijn .

De beruchte Super Bowl-advertenties zijn een ander voorbeeld van een verkeerde inschatting. De Super Bowl kreeg de bijnaam de Crypto Bowl, omdat een groot aantal crypto-advertenties – Coinbase, FTX en meer – tv-schermen over de hele wereld sierden en miljoenen dollars kosten.

Binance nam opnieuw een harde pass. En nogmaals, het ziet er nu uit als een vooruitziende zet.

FTX treedt op als lender of last resort

Hoe zit het met FTX? Hun recente stap om op te treden als geldschieter in laatste instantie was opmerkelijk en kreeg lof uit de hele industrie. Persoonlijk denk ik dat dit minder een barmhartige samaritaanse zet is, maar meer een geval van opportunistische zaken. Desalniettemin is FTX ook buitengewoon goed geëxploiteerd en is de afgelopen jaren steeds sterker geworden.

Voor mij hebben FTX en Binance zich afgescheiden van de massa beurzen, en er is nu een aanzienlijke kloof. Dit is vooral duidelijk nu de bearmarkt is omgeslagen, waarbij de slecht voorbereiden worden blootgesteld, vergelijkbaar met Coinbase als zijn ontslagen.

FTX kreeg veel pers voor het uitbreiden van levenslijnen naar bedrijven in de vorm van reddingsoperaties – ofwel via FTX of via Sam Bankman-Fried’s Alameda Group, met een aantal bedrijven. Een van de meest opvallende was een bod op de omstreden geldschieter BlockFi.

Hoewel het management van BlockFi Bankman-Fried oorspronkelijk afkeurde als opportunistisch in plaats van altruïstisch – er was, en is nog steeds, een verhaal dat SBF de bedrijven achtervolgde om ze te redden in plaats van uit eigenbelang – ik weet niet zeker of dit ertoe doet.

Het komt erop neer dat FTX zelfs in een positie verkeert om te profiteren van de door besmetting veroorzaakte puinhoop waar zoveel bedrijven zich in bevinden. Als dat geen teken is van een sterke planning en een formidabele balans, weet ik niet wat het is .

Native tokens

Ten slotte, om te zien hoe goed zowel FTX als Binance het hebben gedaan, is een snelle blik op hun native tokens alles wat nodig is. Ik heb het token van FTX, FTT en het token van Binance, BNB, uitgezet tegen Bitcoin – de ultieme crypto-benchmark.

Kijkend naar het rendement sinds de lancering van FTT in juli 2019 (BNB werd gelanceerd in november 2017), presteerden de tokens van beide beurzen aanzienlijk beter dan Bitcoin. BNB is 900% gestegen en FTT is 1268% gestegen sinds juli 2019. In dezelfde periode is BTC slechts 100% gestegen.

Hoewel dit geen perfecte barometer is, beschouw ik de tokens soms als aandelen in het bedrijf, met het enorme voorbehoud dat ze sterk gecorreleerd zijn met Bitcoin en de bredere markt (zoals ook het geval is bij de bedrijven zelf, eerlijk gezegd).

Conclusie

Concluderend denk ik dat Binance en FTX, ondanks de bearturns, allebei tevreden moeten zijn met hun beheer en planning. Crypto is een zeer volatiele markt en de goede tijden kunnen niet eeuwig duren. Maar met het spelplan op zijn plaats, lijken beide reuzen klaar om de storm te doorstaan, goed geplaatst voor wanneer het geld terug de sector in rolt.

Het bericht Binance blijft koning omdat Coinbase last heeft van bearmarkt verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*