Crypto-Prijzen.nl

Bijna een miljoen mensen bezitten nu 1 bitcoin

Bijna een miljoen mensen bezitten nu 1 bitcoin

Het verbazingwekkende van Bitcoin is dat, aangezien het wordt uitgevoerd op blockchain-technologie, men op de chain kan springen en allerlei soorten gegevens kan krijgen.

Als ik zou proberen het aantal bankrekeningen in de wereld te vinden met $1 miljoen, zou dat een behoorlijk moeilijke taak zijn. Ik durf te wedden dat ik misschien een klein beetje GDPR-problemen zou krijgen als ik een e-mail zou sturen naar elke bank die ik ken om hen te vragen me te vertellen hoeveel van hun klanten $1 miljoen op hun rekening hebben staan.

Voor Bitcoin betekent de schoonheid van de blockchain echter dat ik gewoon mijn laptop kan openen en zelf kan controleren hoeveel accounts Bitcoin bevatten.

Voor alle duidelijkheid: het is geen exacte wetenschap. Het is moeilijk om te weten hoeveel adressen bij één persoon kunnen horen. Het kan ook een uitdaging zijn om vast te stellen welke adressen institutioneel zijn en welke eigendom zijn van individuen. Over het algemeen kun je echter een redelijk goed beeld krijgen.

Ik was nieuwsgierig om te zien hoeveel mensen in de wereld één bitcoin of meer bezaten. 1 BTC handelt op het moment van schrijven op ongeveer $20.000 handelde. Dus ik heb het geplot.

De grafiek toont de stijging en laat zien hoeveel mensen deze magische oranje munt hebben gekocht. Het totale aantal adressen met één bitcoin nadert de één miljoen, wat een enorm aantal is.

Maar hoe heeft de recente onrust hier invloed op gehad? Verkopen meer mensen, of verzamelen meer mensen hogere hoeveelheden Bitcoin tegen deze lagere prijzen? Ik zoomde in op het tijdsbestek van 2022 – min of meer de bearmarkt dus – om te zien wat er is gebeurd.

De grafiek laat zien dat het aantal mensen dat één Bitcoin of meer bezit – Bitcoins? Hele coins? – is gestaag gestegen omdat de prijs van één Bitcoin dit jaar is gedaald. Vanaf het jaar bij 814.000 adressen is dit aantal met 12% gestegen tot de 909.000 die we nu zien.

Dat betekent dat ongeveer 2,4% van de adressen op het netwerk meer dan 1 bitcoin bevat. Een andere manier om dat te zeggen is dat 1 op de 50 bitcoin-houders hele munten zijn.

Het bericht Bijna een miljoen mensen bezitten nu 1 bitcoin verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*