Crypto-Prijzen.nl

Biden nomineert anti-crypto Saule Omarova als hoofd van de OCC

Biden nomineert anti-crypto Saule Omarova als hoofd van de OCC

De regelgevingssituatie in de VS ziet er al niet al te best uit, en het lijkt erop dat verdere stappen van de Biden regering de hoop op positieve crypto regelgeving verder kunnen ontmoedigen.

Een specifieke stap is een gemeld voornemen om Saule Omarova – een Kazachstaans-Amerikaanse advocaat, academicus en voormalig beleidsadviseur – te nomineren om het OCC (Office of the Comptroller of the Currency) te leiden.

De reden waarom dit geen goed nieuws is voor de crypto industrie is het feit dat Omarova bekend staat als een grote crypto scepticus. Ze uitte eerder kritiek op crypto activa en legacy bankieren, en beloofde ooit ‘een einde te maken aan bankieren zoals we dat kennen’. Nu zal ze echter de leiding hebben over de instelling die toezicht houdt op de banksector in de hele VS.

Wat betreft digitale valuta’s, Omarova is opgenomen en zegt dat het ‘voornamelijk profiteert van het disfunctionele financiële systeem dat we al hebben’.

Het nieuws dat Omarova mogelijk genomineerd wordt voor de OCC kwam van drie verschillende anonieme bronnen die voorkennis hebben van het nominatieproces. De rapporten kwamen gisteren en ze zeggen dat Omarova zeer binnenkort kan worden genomineerd – mogelijk tegen het einde van de week.

Momenteel werkt ze nog steeds als professor in de rechten aan de Cornell University Law School. Als ze echter de OCC betreedt, wordt van haar verwacht dat ze strengere crypto regelgeving nastreeft en niet degene die de industrie meer vrijheden zal geven, omdat ze van mening is dat de industrie de economische stabiliteit verstoort. Meer nog, Omarova ziet het als een instrument dat misbruikt kan worden door grote particuliere financiële entiteiten.

Als ze de OCC gaat leiden, zal de nieuwe regering enorm verschillen van die van haar voorganger, Brian Brooks, die de juridische medewerker van Coinbase en een voorstander van crypto was.

Er moet echter worden opgemerkt dat analisten niet verwachten dat Omarova de baan zonder slag of stoot zal krijgen, aangezien traditioneel bankieren zeker tegen haar benoeming zal lobbyen. Hoewel de banken niet bepaald fan zijn van crypto, zullen zowel digitaal als traditioneel bankieren verliezen als Omarova wordt gekozen.

The post Biden nomineert anti-crypto Saule Omarova als hoofd van de OCC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*