Crypto-Prijzen.nl

Bhutan wil zijn eigen CBDC creëren en Ripple helpt daarbij

Bhutan wil zijn eigen CBDC creëren en Ripple helpt daarbij

De wereld wacht nog steeds op talloze centrale banken over de hele wereld om hun CBDC’s te lanceren, wat nu zeer binnenkort zou moeten gebeuren. Er zijn echter ook velen die zich nog maar net beginnen aan te sluiten bij de poging om op lokaal niveau crypto te gaan gebruiken, met Bhutan als meest recente voorbeeld.

Het land is zelfs vastbesloten om de anderen in te halen die de Koninklijke Monetaire Autoriteit heeft besloten samen te werken met Ripple om een CBDC voor het koninkrijk te creëren.

De samenwerking en het doel ervan werden gisteren, 22 september, door Ripple Labs aangekondigd. Ripple verklaarde dat de centrale bank van Bhutan het privégrootboek van het bedrijf wil gebruiken om zijn eigen crypto, een zogenaamd digitaal ngultrum, te creëren en te beheren.

Ripple verklaarde dat de stap werd gemotiveerd door de inspanningen van de RMA om internationale betalingen te verbeteren, wat een gemeenschappelijk doel is achter het lanceren van een CBDC. Dit zal de financiële inclusie voor de burgers van het land vergroten, terwijl het ook zijn inzet voor duurzaamheid als ’s werelds enige CO2 negatieve land op dit moment zal uitbreiden.

Bhutan wil financiële inclusie stimuleren

Bhutan is een klein land, met ongeveer 800.000 inwoners. Het bruto binnenlands product bedroeg in het hele jaar 2020 slechts $ 2,5 miljard. Het is echter ook vermeldenswaard dat duizenden burgers in het land geen toegang hebben tot financiële basisproducten, zoals een creditcard of een spaarrekening.

Door dergelijke producten in hun digitale versie te lanceren, te beginnen met de CBDC, zou de financiële inclusie in het land tegen 2023 met 85% stijgen, volgens de schattingen van de RMA. Betalen zou goedkoper, sneller en gemakkelijker zijn voor de lokale bevolking. Bovendien zou een CBDC oplossing ook voor meer privacy zorgen.

Zoals sommigen zich misschien herinneren, kondigde Ripple een proefproject aan waarmee centrale banken ongeveer zes maanden geleden CBDC’s binnen hun netwerk zouden kunnen creëren. Het lijkt erop dat het bedrijf heeft geleverd, ondanks de regelgevingsproblemen met de Amerikaanse SEC, en nu klaar is om centrale banken te gaan bedienen, met Bhutan als eerste.

The post Bhutan wil zijn eigen CBDC creëren en Ripple helpt daarbij appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*