Crypto-Prijzen.nl

Bank of Russia roept op tot een volledig verbod op crypto

Bank of Russia roept op tot een volledig verbod op crypto

De Bank of Russia wil het delven, creëren en gebruiken van cryptocurrencies verbieden. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de centrale bank van mening is dat de verspreiding van cryptocurrencies het financiële systeem van Rusland en de stabiliteit van de roebel bedreigt.

Volgens de bank zou dit verbod helpen om deze bedreigingen te minimaliseren en het grote publiek te beschermen tegen de risico’s van crypto. Volgens de centrale bank

De status van de Russische roebel, die geen reservevaluta is, maakt het onmogelijk om in Rusland een zachte benadering te volgen en de groei van risico’s te negeren. Aanvullende maatregelen zijn naar onze mening passend.

De Bank of Russia noemde verder milieuproblemen als onderdeel van haar reden om cryptocurrencies te verbieden. Het land, dat meer dan 10% van de hashrate van BTC levert, zet zich in om cryptomining binnen zijn rechtsgebied onmiddellijk te stoppen.

Het verbodsvoorstel stelt ook voor om financiële instellingen te verbieden om overdrachten van digitale activa te verwerken. Terwijl de centrale bank momenteel Russen verbiedt om cryptocurrencies te gebruiken om goederen en diensten te kopen, zullen de burgers van het land geen Bitcoin (BTC/USD) kunnen kopen als dit voorstel doorgaat.

Vladamir Poetins standpunt over crypto blijft onduidelijk

Hoewel de Bank of Russia gelooft dat het verbieden van cryptocurrencies gunstig zou zijn voor Rusland, zou het moeilijk zijn om dit voorstel door te voeren zonder de goedkeuring van Vladamir Poetin. Poetin, die al 18 jaar de president van Rusland is, heeft in de loop der jaren zijn kijk op crypto niet naar buiten gebracht terwijl hij probeert de geopolitieke implicaties te achterhalen.

Bovendien zijn veel voorstanders van cryptovaluta van mening dat gedecentraliseerde netwerken bijna immuun zijn voor verboden, aangezien het moeilijk is om de toegang en het gebruik van activa die in wezen open-source computerprogramma’s zijn, te reguleren.

Hoewel crypto enthousiastelingen geloven dat crypto’s niet kunnen worden gecensureerd, is het vermeldenswaard dat meerdere landen cryptocurrencies al hebben verboden. Volgens de Law Library of Congress hebben negen landen crypto’s expliciet verboden. Dit zijn Algerije, Bangladesh, Egypte, Irak, Marokko, Nepal, Qatar, Tunesië en China.

Afgezien van China en Nepal hebben de bovengenoemde landen een grote moslimmeerderheid, een gemeenschappelijk kenmerk dat een discussie op gang heeft gebracht over de vraag of de islamitische wet cryptocurrencies goedkeurt. Op dit moment is de kwestie omstreden, aangezien sommige geestelijken crypto haram (illegaal) hebben verklaard, terwijl anderen beweren dat het legaal is (haram).

Hoewel deze landen crypto’s hebben verboden, is er nog steeds enige crypto activiteit in hun rechtsgebieden. Uit gegevens van het Cambridge Center for Alternative Finance blijkt dat meer dan 0,19% van de hashrate van BTC afkomstig is uit de bovengenoemde provincies, wat betekent dat het onmogelijk is om cryptocurrencies volledig te verbieden.

La notizia Bank of Russia roept op tot een volledig verbod op crypto era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*