Crypto-Prijzen.nl

Bank of Russia deelt de vereisten voor een digitale roebel

Bank of Russia deelt de vereisten voor een digitale roebel

Elvira Nabiullina, de gouverneur van de Bank of Russia, heeft bekendgemaakt dat de centrale bank alleen een digitale versie van de roebel zal omarmen als deze tijdens pilottests aan verschillende voorwaarden voldoet.

Nabiullina sprak over deze kwestie voor de Doemacommissie voor financiële markten op 15 november. In haar toespraak zei Nabiullina dat de Bank of Russia de digitale roebel meer dan een jaar zou testen.

Volgens Nabiullina zou de digitale roebel de derde vorm van geld in Rusland zijn. Als zodanig is de centrale bank van plan om pas met de grootschalige uitgifte van de digitale roebel te beginnen als deze gemakkelijk kan worden omgezet in contante en niet-contante versies. Bovendien moet het een één-op-één verhouding met de roebel behouden en dienen als een volwaardige valuta zonder kortingen.

De centrale bankier voegde eraan toe dat de digitale roebel de Russische inflatie niet mag beïnvloeden. Ze merkte verder op dat de valuta de lokale inflatie niet mag verhogen of op enigerlei wijze mag beïnvloeden. Naar verluidt is de inflatie in Rusland sinds het begin van de COVID-19 pandemie enorm gestegen tot het hoogste punt in zes jaar. Zo steeg het in oktober met 8,1%. De Bank of Russia streeft ernaar de inflatie vanaf 2023 te verlagen tot 5% of 6%.

Prototype digitale roebel wordt begin 2022 gelanceerd

Dit nieuws komt nadat de Bank of Russia de eerste pilot groep om de digitale roebel te testen creëerde in juni van dit jaar. De centrale bank merkte destijds op dat ze de ontwikkeling van het prototype in december zou afronden en het in januari volgend jaar zou gaan testen. Het proefprogramma zal gedurende het jaar in verschillende fasen worden uitgevoerd. De groep bestaat uit 12 banken, waaronder Ak Bars Bank, ALFA-BANK JSC, DOM.RF Bank en VTB Bank

Het aanbieden van updates over de vraag of de Bank of Russia inderdaad zal beginnen met het testen van de digitale roebel in 2022, zei Nabiullina,

We verwachten begin volgend jaar een prototype te hebben, daarna minimaal een jaar te testen, misschien moet er nog meer getest worden, om te kijken hoe het werkt en waar het werkt.

Nabiullina sprak voor de Doema commissie voor financiële markten nadat Russische wetgevers documenten hadden vrijgegeven waarin de belangrijkste aspecten van het monetaire beleid van het land voor 2022 en de periode tussen 2023 en 2024 werden geschetst.

Een van de documenten merkte op dat Rusland van plan is de digitale roebel langzaam en geleidelijk te omarmen door het toepassingsgebied te vergroten. Hoewel de Bank of Russia bezorgd is dat de uitgifte van een digitale roebel de financieringskosten voor banken zou kunnen verhogen en het transmissiemechanisme van het monetaire systeem in gevaar zou kunnen brengen, is zij van mening dat brede acceptatie deze problemen zou oplossen.

The post Bank of Russia deelt de vereisten voor een digitale roebel appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*