Crypto-Prijzen.nl

Bank of Indonesia heeft plannen om een CBDC te lanceren

Bank of Indonesia heeft plannen om een CBDC te lanceren

De Bank of Indonesia (BI) is van plan een digitale roepia te lanceren, aangezien centrale banken over de hele wereld blijven racen om CBDC’s uit te geven. Een rapport onthulde dit nieuws op 25 mei en merkte op dat de autoriteit al platforms beoordeelt waarop de digitale roepia kan draaien. Naar verluidt heeft het besluit van de Bank of Indonesia om een CBDC uit te geven tot doel het Indonesische financiële systeem te moderniseren en tegelijkertijd de economie van het land te beschermen tegen cryptocurrencies.

Volgens het rapport hoopt BI dat een digitale roepia ook zal helpen om binnenlandse en internationale transacties te bespoedigen, vooral nu het aantal digitale transacties in het land is toegenomen tijdens de COVID-19 pandemie. Uit gegevens van BI bleek dat de transactiefrequentie van digitale banktransacties jaar op jaar met 60,3% is gestegen. De bank maakte ook bekend dat het totale bedrag aan geld dat via digitale platforms werd verhandeld, met 46% steeg.

Volgens de gouverneur van BI, Perry Warjiyo, evalueert de centrale bank het vermogen van de digitale roepia om haar te helpen haar doelstellingen op het gebied van monetair beleid en betalingssysteem te bereiken. Hij voegde eraan toe dat de bank tests uitvoert om te controleren of de financiële infrastructuur van Indonesië klaar is om de digitale roepia op te nemen. Aangezien de roepia het enige wettige betaalmiddel in het land is, zei Warjiyo dat BI de digitale versie van de valuta op dezelfde manier zou reguleren als bankbiljetten en op kaarten gebaseerde transacties.

De Indonesische CBDC krijgt te maken met stevige concurrentie

Hoewel Indonesië in 2017 het gebruik van cryptocurrencies bij betalingen verbood, staat het land zijn burgers toe om vrijelijk cryptocurrencies te verhandelen voor cryptocurrencies. Deze beperking heeft de burgers er echter niet van weerhouden zich op te warmen voor de ontluikende sector.

Adrian Pollard, de mede-oprichter van het white-label crypto-uitwisselingssoftwarebedrijf bitHolla, deelde zijn mening met Invezz,

Indonesië heeft de laatste tijd als een gek cryptocurrencies geadopteerd. Wat interessant is aan de gewoonten van gebruikers, is de acceptatie van minder gedomineerde activa zoals Dogecoin of XRP. Vrijwel alles dat er goedkoop uitziet, lijkt te adopteren. Als de centrale bank van Indonesië probeert hun eigen CBDC vrij te geven, denk ik dat ze moeite zullen hebben om te concurreren met deze inheemse crypto-activa die duidelijk de aandacht van de lokale bevolking hebben getrokken.

Pollard voegde eraan toe dat Indonesië een grote internet- en mobiele gebruiker is. Dit zou dus weer een uitdaging vormen voor het CBDC, aangezien het op een gebruiksvriendelijk platform zou moeten draaien en de lokale banken niet bepaald goed zijn in het ontwikkelen van gebruikersinterfaces.

The post Bank of Indonesia heeft plannen om een CBDC te lanceren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*