Crypto-Prijzen.nl

Bank of America is optimistisch over de toekomst van DeFi en NFTs

Bank of America is optimistisch over de toekomst van DeFi en NFTs

De Bank of America Corporation (BoA) is van mening dat de sector van digitale activa te groot is om te negeren. BoA maakte dit nieuws bekend via een nieuw onderzoeksrapport gepubliceerd door haar dochteronderneming BofA Securities. In de publicatie merkte de Amerikaanse multinationale investeringsbank op dat cryptocurrencies een geheel nieuwe activaklasse zouden kunnen vormen.

Volgens de financiële instelling is de waardering van Bitcoin (BTC/USD) $942.637.632.999.00 (£691.943.154.502,90) opmerkelijk. De cryptomarkt van $ 2,20 biljoen (£ 1,61 biljoen) is echter geëvolueerd om andere belangrijke munten te bevatten.

BoA wees erop dat de markt munten omvat die fungeren als besturingssystemen. Door deze beschrijving op te splitsen, wees de bank erop hoe gedecentraliseerde applicaties (dApps) tussenpersonen elimineren en financiële inclusie mogelijk maken.

BoA noemde ook fiat-gekoppelde stablecoins, evenals digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s), die het potentieel hebben om fiat-valuta’s te verslaan.

Bovendien benadrukte de bank hoe non-fungible tokens (NFT’s) een ongekende betrokkenheid tussen fans en contentmakers hebben geïntroduceerd. Desalniettemin merkte BoA op dat de NFT ruimte verhoogde risico’s heeft die de groei ervan zouden kunnen belemmeren.

De bank merkte verder op dat,

Digitale activa gaan niet per se over betalingen. Ze gaan over een nieuw computerparadigma: een programmeerbare computer die overal en voor iedereen toegankelijk is en eigendom is van miljoenen mensen wereldwijd.

De crypto ruimte is klaar voor meer groei

Volgens BoA is het ecosysteem van digitale activa snel uitgebreid om marktwaarden te bereiken die overeenkomen met sommige toonaangevende openbare bedrijven. Ondanks deze uitbreiding is de bank van mening dat de crypto industrie nog maar net is begonnen.

De financiële instelling voegde eraan toe dat hoewel er geen manier is om de complexiteit van het snel veranderende blockchain gebaseerde ecosysteem te dekken, zij gelooft dat dit het begin is van een lange reis die betrekking heeft op wat zij beschouwt als de volgende generatie technologie.

BoA legt uit waarom zij gelooft dat op blockchain gebaseerde economieën zullen slagen, en zei dat de huidige financiële infrastructuur de vereisten van de wereldeconomie niet aankan bij de overgang naar een digitaal model. Volgens de bank is het huidige systeem gebrekkig omdat het gecentraliseerd, inefficiënt en ontoegankelijk is.

Bovendien wees BoA erop dat de infrastructuur interoperabiliteit en transparantie mist. Ter vergelijking: op blockchain gebaseerde financiële ecosystemen bieden diensten die goedkoper, sneller, veilig en gepersonaliseerd zijn.

Volgens BoA heeft de blockchain onderscheidende kenmerken die bovenstaande voordelen ondersteunen. Deze omvatten toestemmingloos, betrouwbaar, globaal, configureerbaar en gedecentraliseerd zijn.

BoA merkte op dat deze functies de digitale activasector zouden helpen mainstream te worden, ondanks de tegenwind van de regelgeving. De bank zei ook dat de hoge mate van crypto adoptie meer groei zou bevorderen, en wijst erop dat er in juni van dit jaar ongeveer 221 miljoen crypto gebruikers waren vergeleken met 66 miljoen gebruikers in 2020.

The post Bank of America is optimistisch over de toekomst van DeFi en NFTs appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*