Crypto-Prijzen.nl

Bank of America doet mee aan de race voor mainstream crypto adoptie

Bank of America doet mee aan de race voor mainstream crypto adoptie

Bank of America (BOA) is naar verluidt bezig met het opzetten van een team dat de mogelijkheid zal onderzoeken om digitale activa te adopteren.

Volgens een rapport van Bloomberg zal het samengestelde team crypto activa en gerelateerde technologieën onderzoeken.

Candace Browning, hoofd van het wereldwijde onderzoek van de Bank of America, gaf commentaar op de ontwikkeling. Hij zei dat cryptocurrencies “een van de snelstgroeiende opkomende technologiesystemen” zijn. Als gevolg hiervan is het gepast dat de bank ernaar onderzoekt, voegde hij eraan toe.

Browning voegde eraan toe dat de bank goed gepositioneerd is om thought leadership te bieden vanwege de sterke analyse van het sectoronderzoek, de blockchain-expertise en het marktleidende wereldwijde betalingsplatform.

BOA sluit zich aan bij andere megabanken

BOA zet misschien zijn eerste stappen in de richting van cryptocurrencies, de bank is niet nieuw met blockchain technologie. BOA heeft in 2018 een patentaanvraag ingediend voor een blockchain die alleen op uitnodiging of met toestemming wordt gebruikt. Het begon in 2019 gekwalificeerde experts in dienst te nemen voor verschillende blockchain posities.

Ondanks zijn interesse in de technologie, loopt BOA nog steeds achter op andere megabanken als het gaat om adoptie.

Mega financiële instellingen zoals Goldman Sachs en JPMorgan lopen ver vooruit. De laatste heeft onlangs zijn crypto handelsdesk uitgerold terwijl het zich voorbereidt om de crypto industrie te betreden

De strijd om de acceptatie van cryptocurrency neemt toe

Het onderzoeksteam zal worden geleid door Alkesh Shah, een BOA veteraan en een van de oprichters van de data- en innovatiestrategiegroep.

Shah leidde eerder het wereldwijde technologiespecialistenteam van de bank. Hij zal zijn 2 decennia ervaring in de industrie in technologie en onderzoek gebruiken om digitale activa, wereldwijde cryptocurrency en andere gerelateerde ecosystemen te dekken.

De cryptocurrency industrie heeft het afgelopen jaar veel aandacht gekregen. Hoewel de belangen alleen binnen de crypto-industrie lagen, zijn de reguliere financiële instellingen nu gedwongen om naar digitale activa te kijken.

Er is een toenemende vraag van hun klanten om crypto investeringsopties aan te bieden. Nu breiden veel banken zich uit in de wereld van cryptocurrencies.

The post Bank of America doet mee aan de race voor mainstream crypto adoptie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*