Crypto-Prijzen.nl

Bank for International Settlements geeft richtlijnen voor stablecoins

Bank for International Settlements geeft richtlijnen voor stablecoins

De Bank for International Settlements (BIS) verklaarde dat stablecoin betalingssystemen moeten voldoen aan internationale normen voor afwikkeling, vereffening en betaling in een nieuw rapport dat vandaag is gepubliceerd, meldde Coindesk.

Het rapport is samen met de International Organization of Securities Commissions (IOSCO) uitgegeven en bevat aanwijzingen over de toepassing van de PFMI (Principles for Financial Market Infrastructures) op stablecoin transacties.

De BIS en IOSCO hebben het rapport openbaar gemaakt en belanghebbenden uitgenodigd om vragen te stellen en algemene opmerkingen over het document te maken.

Stablecoin regelgeving trekt wereldwijd aan

Financiële waakhonden over de hele wereld tonen groeiende interesse in stablecoins en hun regulering. De centrale bank van China heeft haar bezorgdheid geuit over het feit dat particulier uitgegeven munten financiële systemen kunnen beschadigen. De Amerikaanse regering werkt aan een raamwerk dat uitgevers van stablecoin kunnen handhaven.

Volgens ECB hoofd Christine Lagarde zijn stablecoins activa, geen valuta, en moeten ze als zodanig worden gereguleerd. De ECB is van mening dat stablecoins alleen betalingssystemen zijn als ze waardeoverdracht tussen stablecoin houders mogelijk maken.

Volgens het rapport zijn de richtlijnen van toepassing op toezichthouders die de BIS aanbevelingen in acht nemen en op systemisch significante stablecoin transacties en gebruiksprincipes.

De belangrijkste principes van regelgeving

Het rapport van BIS biedt richtlijnen voor transacties met stablecoins op basis van de belangrijkste principes van risicobeheer, governance, geldafwikkeling en definitieve afwikkeling. Het laatste principe verwijst naar de zekerheid dat een transactie is uitgevoerd zonder het risico dat deze wordt teruggedraaid. In het rapport staat:

Een stablecoin die wordt gebruikt door een systeemrelevante [stablecoin-regeling] voor geldafwikkelingen zou weinig of geen krediet- of liquiditeitsrisico moeten hebben. Opgemerkt moet worden of de stablecoin zijn houders het recht op of het belang in de onderliggende reserves verschaft voor tijdige convertibiliteit tegen pari in andere liquide activa.

Elke jurisdictie beslist voor zichzelf

De BIS vertelde de pers dat elk rechtsgebied kan beslissen of ze stablecoin transacties toestaan of niet. Als dit het geval is en de regeling systemisch is of kan worden, is de PFMI dienovereenkomstig van toepassing. De BIS voegde eraan toe dat bepaalde problemen verder onderzoek zouden kunnen vereisen naarmate de functies en kenmerken van stablecoin arrangementen evolueren.

The post Bank for International Settlements geeft richtlijnen voor stablecoins appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*