Crypto-Prijzen.nl

Bancoagrícola werkt met Flexa om BTC gebruik in heel El Salvador mogelijk te maken

Bancoagrícola werkt met Flexa om BTC gebruik in heel El Salvador mogelijk te maken

Bancoagrícola, de grootste financiële instelling in El Salvador, werkt samen met het gerenommeerde digitale betalingsbedrijf Flexa om Bitcoin (BTC/USD) betalingen voor consumenten en verkopers mogelijk te maken. Flexa maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 9 september en merkte op dat Bancoagrícola door deze samenwerking BTC via zijn netwerk accepteert voor betalingen. Naar verluidt voldoet deze integratie aan de nieuwe Bitcoin wet van El Salvador, die op 7 september van kracht werd.

Volgens het persbericht introduceert de samenwerking tussen Bancoagrícola en Flexa ongekende BTC acceptatieoplossingen, niet alleen in Latijns-Amerika maar ook wereldwijd. Zo kunnen de klanten van de bank nu Flexa of een andere Lightning portemonnee gebruiken om leningen in Amerikaanse dollar af te lossen. Ze kunnen ook creditcards gebruiken om producten en diensten in BTC in Amerikaanse dollars te betalen zonder extra kosten.

Handelaren die betalingen accepteren via het Wompi betalingskanaal, kunnen ook door Flexa aangedreven BTC betalingen integreren om te profiteren van nul systeemfraude. Hun eindklanten zullen ook genieten van nul kosten tijdens het uitchecken. Bancoagrícola heeft ook beloofd om voor eind 2021 fraudebestendige BTC betalingen in te voeren voor alle betaalautomaten (PoS) van haar klanten.

Financiële inclusie naar een hoger niveau tillen

In een reactie op deze bullish ontwikkeling zei Carlos Mauricio Novoa, COO van Bancoagrícola:

We zijn verheugd om de eerste financiële instelling in El Salvador te zijn die Bitcoin toegang voor onze klanten mogelijk maakt in onze hele reeks financiële producten en om financiële inclusie te verbeteren.

Hij voegde eraan toe dat het doel van de bank het bevorderen van duurzame economische ontwikkeling is. Als zodanig werkt het Bancoagrícola team onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat het op een verantwoordelijke, zorgzame en respectvolle manier aan de behoeften van de klant voldoet. Novoa prees Flexa en zei dat het een belangrijke partner is geweest bij het helpen van de bank om haar klanten de beste ervaringen te bieden, aangezien zij BTC als wettig betaalmiddel gebruiken.

De bank drong er bij rekeninghouders op aan om de nieuwste versie van haar app, Banca Movil, te downloaden of bancoagrícola.com te bezoeken om BTC te gebruiken voor betalingen. Handelaren die BTC betalingen willen accepteren, moeten contact opnemen met hun accountmanagers voor meer informatie voordat ze aan de slag gaan. Als alternatief kunnen ze kiezen uit het integratieaanbod van Flexa.

Ondanks dit positieve nieuws blijft BTC bloeden. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld op $ 45.951,08 na een verlies van 2,15% in de afgelopen 24 uur. Dit heeft misschien te maken met het feit dat de meerderheid van de inwoners van de provincie het niet eens is met het besluit van de regering om BTC als wettig betaalmiddel te gebruiken.

The post Bancoagrícola werkt met Flexa om BTC gebruik in heel El Salvador mogelijk te maken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*