Crypto-Prijzen.nl

Balancer wordt het nieuwste project dat samenwerkent met Polygon

Balancer wordt het nieuwste project dat samenwerkent met Polygon

Polygon (MATIC/USD) Network’s Layer 2 oplossing heeft de afgelopen maanden veel aandacht getrokken. Dankzij het vermogen om de gaskosten te verlagen, heeft het project al samengewerkt met tal van spraakmakende protocollen uit de DeFi sector. Enkele van haar klanten zijn onder andere SushiSwap (SUSHI/USD), Aave (AAVE/USD) en Curve (CRV/USD). Op donderdag werd in een persbericht aangekondigd dat een ander DeFi-protocol de handen ineen had geslagen met het bedrijf, op zoek naar dezelfde voordelen: Balancer (BAL/USD).

Balancer sluit zich aan bij Polygon om gaskosten te verlagen

De L2 oplossing van Polygon heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop veel DeFi protocollen werken, en heeft zelfs de deuren geopend voor een aantal unieke experimenten voor pools. Alles doen met pools, inclusief het creëren, deelnemen of zelfs verlaten ervan, kan extreem duur zijn als de gaskosten hoog zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hetzelfde probleem uiterst schadelijk is als het gaat om het aggregeren van liquiditeit over verschillende, uniek samengestelde pools.

Maar op Polygon worden deze kosten “naar nul gedreven” en de waardepropositie van Balancer als de ultieme flexibele AMM is “gemakkelijker te realiseren”, aldus het persbericht. De CEO van Balancer, Fernando Martinelli, merkte op dat Polygon al “een van de favoriete” L2’s voor Ethereum (ETH/USD) is geworden. Martinelli voegde toe:

We hebben gemerkt hoeveel tractie Polygon heeft gekregen en de transactie-ervaring die het biedt en Balancer wil die ervaring voor onze community en gebruikers. Polygon verbetert het vermogen van Balancer om te schalen naar meer L2’s

Het verlagen van de gastarieven is al geruime tijd een van de doelen van Balancer, en het Polygon partnerschap “maakt dit mogelijk”. Martinelli vervolgde met te zeggen dat hij en zijn team geloven dat Balancer en Polygon nauw kunnen samenwerken om de kosten in DeFi te verlagen en extra voordelen te bieden, zoals het verbeteren van de liquiditeit en het toegankelijker maken van DeFi voor iedereen.

Hoe werkt het allemaal?

Hoewel Polygon een schaaloplossing is die bedoeld is voor Ethereum, is het eigenlijk een afzonderlijke blockchain, met zijn eigen parameters en functies. Dit betekent dat activa naar het Polygon Network moeten worden verplaatst, wat via een brug gebeurt. Vanuit het oogpunt van de gebruikers is het echter allemaal erg snel en naadloos, aangezien Polygon veel tijd en moeite heeft gestoken in het vereenvoudigen van de toegang tot de gedecentraliseerde wereld. De overgangen zijn erg soepel en het project maakt snelle stortingen en exits mogelijk, evenals zijn eigen mobiele apps en zelfs een gebruiksvriendelijke SDK.

De mede-oprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, gaf ook commentaar op de integratie en zei dat het team verheugd is dat Balancer zich bij zijn groeiende familie voegt. Hij zei:

We zijn er zeker van dat de Polygon gemeenschap zal genieten van het gebruik van Balancer met bijna nul kosten en een superieure gebruikerservaring.”

Een ander ding om op te merken is dat, na de uitbreiding van Balancer van Ethereum naar Polygon, er een stemming was die de opname van gezamenlijke incentives op het netwerk goedkeurde. Er zijn verschillende incentives die al zijn goedgekeurd en een paar dagen geleden, op 28 juni, zijn gestart. Die omvatten:

  • 275.000 MATIC per week van Polygon
  • 25.000 BAL per week afkomstig van Balancer
  • 30.000 Qi per week van Qi Dao, per pool voor de twee pools waarvan ze deel gaan uitmaken

The post Balancer wordt het nieuwste project dat samenwerkent met Polygon appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*