Crypto-Prijzen.nl

Axie Infinity vs. Metacade: wat maakt ze zo anders?

Axie Infinity vs. Metacade: wat maakt ze zo anders?

GameFi lijkt een revolutie teweeg te brengen in de bredere game-industrie. Games zoals Metacade en Axie Infinity tillen de speelervaring naar een hoger niveau en veel investeerders verwachten de komende jaren grote winsten naarmate de sector blijft groeien.

Hoewel de twee titels enkele kenmerken delen, zijn er ook belangrijke verschillen. Dit artikel bespreekt precies wat deze verschillen zijn en onthult de redenen waarom zovelen beweren dat Metacade de volgende grote game zou kunnen zijn die op de blockchain is gebouwd.

Wat is Axie Infinity (AXS)?

Blockchain-games zijn een nieuwe en opwindende manier om betrokken te raken bij de wereld van cryptocurrency. In tegenstelling tot traditionele online games, gebruiken GameFi-titels cryptocurrency en blockchain-technologie om een ​​gloednieuwe game-ervaring te creëren voor een wereldwijde markt die in de miljarden loopt.

Een voorbeeld van zo’n spel is Axie Infinity, een spel voor het verzamelen van wezens dat unieke non-fungible tokens (NFT’s) kan minen en beloningen in de vorm van AXS-tokens uitbetaalt aan spelers. Met Axie Infinity kunnen spelers wezens, die bekend staan als Axies, verzamelen, fokken en grootbrengen, voordat ze PvP in online toernooien bevechten. Deze Axies kunnen verschillende vormen aannemen en er zijn meer dan 500 verschillende carrosseriedelen beschikbaar, spelers kunnen de Axies dus helemaal naar hun eigen wensen aanpassen.

Het native token voor Axie Infinity is AXS. In 2023 wordt het platform een ​​decentrale autonome organisatie (DAO). Dit betekent dat tokenhouders AXS kunnen gebruiken om op nieuwe upgrades te stemmen, aangezien het Axie Infinity-platform dan volledig wordt bestuurd door de community.

Axie Infinity is tegenwoordig een van de meest gebruikte gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de blockchain. Tijdens de bullmarkt van 2021 waren er bijna 3 miljoen actieve gebruikers. Dit is een directe weerspiegeling van hoe populair play-to-earn-gaming kan zijn, en toont het hoge potentieel van nieuwe GameFi-projecten die proberen voort te bouwen op dit vroege succes.

Zou Metacade de volgende grote kans kunnen zijn?

Blockchain-gaming heeft een aantal belangrijke kenmerken. Ten eerste worden gamers dankzij play-to-earn-mechanismen in staat gesteld om geld te verdienen terwijl ze hun favoriete titels spelen. Dit wordt meestal mogelijk gemaakt door in-game-economieën, waar gebruikers hun eigen digitale activa kopen en verkopen met behulp van cryptocurrency. De liquiditeit die door dit proces wordt gegenereerd, wordt gebruikt om spelers op vaardigheden gebaseerde financiële beloningen te betalen. Dit is een buitengewoon aantrekkelijke functie voor gamers.

Ten tweede zijn gedecentraliseerde diensten collectief eigendom van gebruikers. Veel games, zoals Axie Infinity en Metacade, hebben plannen om in de toekomst een DAO te worden, waardoor alle tokenhouders vooruitgang kunnen boeken door stemrecht te krijgen op nieuwe bestuursvoorstellen. Metacade levert, net als Axie Infinity, deze 2 basisprincipes van op blockchain gebaseerd gamen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen waardoor Metacade opvalt.

Wat is Metacade (MCADE)?

Een ruime keuze aan spellen

Metacade is een uitgebreide virtuele arcade die spelers een steeds groter aantal Play-to-Earn-titels geeft om uit te kiezen. Je kunt niet alleen meedoen en andere GameFi-fanaten ontmoeten, maar je krijgt ook toegang tot veel verschillende soorten games die je ervaring en, in het verlengde daarvan ook, je MCADE-tokenbeloningen een boost kunnen geven.

De community belonen

Het Metacade-team bouwt aan een wereld die gloednieuwe kansen biedt aan spelers. De GameFi-community kan samenkomen en de nieuwste tips en trucs delen om het meeste uit de blockchain-game-ervaring te halen. Metacade zal spelers belonen met MCADE-tokens voor waardevolle bijdragen, en biedt een nieuwe manier om het platform echt op de community gericht te houden.

Versnellen van play-to-earn voortgang

Voor projecten in een vroeg stadium zijn de initiële ontwikkelingsfasen cruciaal. Metacade zal projecten in deze fase van hun ontwikkeling op een aantal belangrijke manieren een helpende hand bieden. Ten eerste kunnen recentelijk gemaakte GameFi-platforms de Metacade-community opzoeken voor een unieke kans om hun nieuwe game uit te testen. Deze vacatures worden allemaal betaald met MCADE-tokens.

Ten tweede kan de Metacade DAO stemmen en op die manier opkomende blockchain-games ondersteunen. Projecten in een vroeg stadium dienen hun voorstel in, inclusief een volledige beschrijving van de game die ze aan het bouwen zijn. De community mag beslissen welke games ze het liefst willen spelen en kan geld verstrekken via het Metagrants-programma.

Wat maakt Axie Infinity en Metacade zo verschillend?

Zowel Axie Infinity als Metacade zijn toptitels in de GameFi-ruimte. Boeiende gameplay, crypto-beloningen en in de kern community-gedreven, beide platforms kunnen een enorm verbeterde gebruikerservaring bieden in vergelijking met oudere titels.

Axie Infinity is in wezen een ruilkaartspel voor verzamelaars. Dit verschilt van Metacade, dat een scala aan spellen in arcade stijl biedt waar gebruikers van kunnen genieten, terwijl ze tegelijkertijd een inkomen verdienen via een geïntegreerd beloningspotentieel. MCADE zal op een aantal nieuwe manieren worden gebruikt om de community bij elkaar te brengen en de voortdurende groei van GameFi te stimuleren, wat nog een uniek element aan het project toevoegt.

Hoewel Axie Infinity zich stevig heeft gevestigd als een van de grootste platforms qua marktkapitalisatie, is Metacade een gloednieuwe titel die pas onlangs aan zijn reis is begonnen. Aangezien Metacade zich in een eerder ontwikkelingsstadium bevindt, heeft het een veel hoger groeipotentieel. Velen geloven dat het, vanwege deze unieke kenmerken, in de toekomst zelfs groter zou kunnen worden dan Axie Infinity.

AXS vs MCADE: een belang in de toekomst

Crypto-investeerders zijn altijd op zoek naar hoogwaardige projecten, en beide tokens hebben het potentieel om op lange termijn te leveren. Axie Infinity is een erg populair platform bij de community en Metacade vertoont tekenen van een vergelijkbaar niveau van succes in de toekomst.

AXS is een belangrijke cryptovaluta die qua marktkapitalisatie comfortabel in de top 100 van projecten zit. De MCADE-presale daarentegen is nog maar net begonnen. Het token wordt gelanceerd op $0,008, en door de waarde die wordt weergegeven in de routekaart van het platform volledig te interpreteren, wordt niet verwacht dat het op deze niveaus blijft – en dus hoe eerder je instapt, hoe beter.

In de loop van de tijd lijkt GameFi klaar om de wereld van gaming te veroveren door opwindend tijdverdrijf te combineren met financiële beloningen. Voor nu bieden deze twee projecten grote kansen om je aandeel in deze veelbelovende toekomst te bezitten.

Koop hier AXS op eToro.

Neem hier deel aan de MCADE-presale.

Het bericht Axie Infinity vs. Metacade: wat maakt ze zo anders? verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*