Crypto-Prijzen.nl

Axie Infinity overtreft $4 miljard aan NFT verkopen

Axie Infinity overtreft $4 miljard aan NFT verkopen

Axie Infinity is de eerste NFT collectie geworden die meer dan $ 4 miljard aan totale omzet heeft bereikt, zo blijkt uit gegevens van de trackingsite Cryptoslam.

De play-to-earn blockbuster heeft het afgelopen jaar veel belangstelling gekregen, met handelsvolumes die naar nieuwe hoogten stegen te midden van een stormloop van gamers die op zoek waren naar een op blockchain gebaseerde game-ervaring.

Gegevens toonden aan dat de verkopen van NFT’s tussen spelers dinsdag $ 2,5 miljoen overschreden. Volgens de gegevens van Cryptoslam hebben de 24-uurstransacties in februari een omzetstijging van meer dan $ 71 miljoen gezien. Unieke kopers van de NFT collectie staan op meer dan 1,6 miljoen, terwijl het totale aantal eigenaren op het moment van schrijven boven de 2,8 miljoen is uitgekomen.

Axie Infinity heeft zojuist $ 4 miljard aan verhandelde NFT’s tussen spelers bereikt. Het is de meest verhandelde NFT collectie ooit!” zei de mede-oprichter van de NFT gaminggigant Aleksander Leonard Larsen.

De enorme aantallen van Axie zorgen ervoor dat de omzet bijna het dubbele is van die van CryptoPunks, de op één na grootste NFT verzameling qua verkoopvolume. Vanaf dinsdag bedroeg de totale handel tussen spelers op CryptoPunks ongeveer $ 2,06 miljard.

Bored Ape Yacht Club is volgens de gegevens de op twee na grootste NFT collectie in verkoop met meer dan $ 1,3 miljard.

NFT verkopen zijn ook gedaald omdat cryptomarkten een neergang ervaren sinds de prijs van Bitcoin daalde van het hoogste punt ooit van $ 69.000 afgelopen november. Destijds bedroeg de NFT verkoop op Axie bijvoorbeeld meer dan $ 750 miljoen. Het verkoopvolume daalde sterk in december en januari, met respectievelijk meer dan 50% en 60% over de periode.

Maar de totale aantallen blijven aanzienlijk hoger, met totale transacties tussen gamers die in januari 2022 stijgen tot een record van $ 7 miljard

Het bericht Axie Infinity overtreft $4 miljard aan NFT verkopen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*