Crypto-Prijzen.nl

Axie Infinity, de kampioen van play-to-earn

Axie Infinity, de kampioen van play-to-earn

Axie Infinity (AXS/USD) leidde de leiding in 2021, het jaar waarin blockchain games mainstream werden. Axie is het bewijs van het enorme potentieel voor de integratie van blockchain technologie in gaming.

Door de integratie van games en de blockchain ontstond spelen en verdienen, een nieuwe niche in gaming. Nansen Research analyseert het lucratieve model van Axie Infinity in een persbericht, exclusief gedeeld met Invezz.

Wat is play-to-earn?

In wezen is het waar gamers geld kunnen verdienen door games te spelen. Hoewel gaming altijd economische waarde heeft gegenereerd, profiteerden tot voor kort alleen ontwikkelaars ervan. Nu profiteren spelers niet alleen van immateriële factoren zoals entertainment en een gevoel van voldoening, maar hebben ze ook controle over in-game activa zoals NFT’s en cryptocurrencies.

Spelers zijn vrij om uit te betalen of te handelen wanneer ze maar willen. Dit staat in schril contrast met traditioneel gamen, waar handel in de echte wereld meestal een schending van de servicevoorwaarden is.

Wat maakt Axie Infinity uniek?

Axie Infinity is een turn-based spel om te spelen en te verdienen, met NFT’s en cryptocurrencies. Spelers communiceren met digitale huisdieren die bekend staan als Axies. In-game items en Axies zijn NFT’s. De oorspronkelijke tokens van het spel zijn Synthetic Love Potion (SLP) en AXS.

Spelers kunnen hun tokens verkopen voor fiat en hun Axies ruilen. Door tokens voor lokale valuta te verkopen, kunnen spelers geld verdienen met hun spelervaring.

Het Axie team

Axie is ontwikkeld door Sky Mavis, dat in 2018 mede werd opgericht door Trung Nguyen (CEO), Aleksander Leonard Larsen (COO), Jeffrey Zirlin (Growth Lead), Tu Doan (Art Director en Game Designer) en Viet Anh Ho (CTO ). Het hoofdkantoor staat in Vietnam.

Een stimulans om perfectie te bereiken

Ontwikkelaars brengen kosten in rekening voor het fokken van Axies, markthandel en andere in-game activiteiten. Dit moedigt hen en spelers aan om zich te concentreren op het creëren van de best mogelijke game. In 2021 genereerde de game meer dan $ 1,3 miljard aan inkomsten. Transacties op de markt bedroegen in deze tijd meer dan $ 4 miljard.

Het team besloot de fokgelden te verlagen, wat resulteerde in een substantiële daling van de dagelijkse inkomsten op en na 21 december 2021. De beslissing droeg echter bij aan de populariteit van het spel. Het heeft meer dan 2,8 miljoen unieke adressen, die samen meer dan 11,1 miljoen Axies bevatten.

Bijna al deze adressen bevatten minstens 3 Axies, het minimum aantal dat nodig is om het spel te spelen.

Adressen met 4 of meer Axies verdubbeld in 6 maanden

Het aantal adressen met 4 of meer Axies stijgt gestaag, van ongeveer 8% van alle adressen op 20 augustus 2021 naar 16% van alle adressen op dit moment. Aangezien de prijzen van Axie in die periode daalden, is deze verandering waarschijnlijk te wijten aan het feit dat spelers meer Axies kunnen kopen om verschillende teams te maken.

Spelstructuur

Axie Infinity draait bovenop het Ronin netwerk, een Ethereum (ETH/USD) sidechain die ook door Sky Mavis is ontwikkeld. Deze sidechain slaat alle activa van het spel op: SLP, AXS en NFT’s zoals Axies en virtueel land. SLP is analoog aan goud in World of Warcraft.

Onlangs hebben de ontwikkelaars het aanbod verminderd, waardoor de prijs omhoogschoot. SLP is de in-game valuta die spelers kunnen verdienen. Het is anders dan AXS, dat meer als bedrijfsaandelen functioneert. AXS houders hebben bestuursrechten en kunnen stemmen over voorstellen. Spelers die in de top 300.000 van alle spelers in de arena-modus staan, kunnen AXS in-game verdienen.

Aan de slag met Axie

Om aan de slag te gaan met Axie Infinity: u moet een portemonnee maken, uw eerste set Axies kopen, een in-game account openen en de game downloaden. De marktplaats van Axie Infinity is alleen compatibel met de Ronin portemonnee. U handelt in Axies op de markt in Wrapped Ethereum (WETH).

U stort ETH in uw Ronin wallets via de officiële bridge, een van de meest actieve bridges in de crypto ruimte. Het staat op de derde plaats met in totaal 111.000 deposanten en de vierde in termen van het totale overgedragen volume ($ 15,3 miljard).

Stortingen zijn ook mogelijk door ETH rechtstreeks uit de portemonnee te kopen met USD, EUR of een andere fiat-valuta via Ramp. Het werkt echter niet in elk land.

Als u ETH op Coinbase of een andere beurs hebt, kunt u het naar uw MetaMask portemonnee sturen en het overbruggen naar het Ronin netwerk met behulp van hun officiële brug. U kunt ook een Binance account gebruiken om activa in de keten te krijgen.

Een in-game account openen bij Axie

Nadat u uzelf heeft aangemeld bij Ronin, kunt u een officieel in-game account openen onder het gebruikersprofiel op de marktplaats. In de huidige versie van het spel kunt u in twee spelmodi spelen: Avontuur en Arena. U kunt ook Axies fokken. Om in de spelmodi te spelen, moet u een team van 3 Axies hebben. U kiest het gewenste team voordat u de spelmodi betreedt.

Hoe u digitale huisdieren kunt fokken

Om nieuwe Axies te maken, fokt u twee bestaande Axies samen met de vereiste hoeveelheden AXS en SLP tokens. U mag een Axie niet vaker dan 7 keer fokken of met een Axie van dezelfde ouders.

Het aantal gefokte Axies bereikte een piek van iets minder dan 100.000 op 24 september 2021. Er waren op dat moment 5.300 nieuwe Axie houders. Sindsdien is het aantal gedaald en schommelt het momenteel rond de 6.500 Axies per dag.

Kunt u gratis spelen?

Mensen die zich niet financieel willen binden, vinden een beurs een tijdelijke oplossing. Na de langverwachte V3 update, ook bekend als Axie Infinity: Origin, worden startersteams uitgedeeld aan nieuwe spelers.

Hierdoor kunnen ze het spel uitproberen voordat ze er geld aan uitgeven. De grote aankomende update zal een aanzienlijk deel van het spel vernieuwen, met updates voor graphics en spelmechanica.

Belangrijke aankomende evenementen

Land gameplay zal naar verwachting later dit jaar verschijnen, met nieuwe gameplay mogelijkheden. Spelers van Axie Infinity kunnen deelnemen aan echte PvE gevechten en strategische groepsgevechten, waardoor het spel socialer wordt. Ze zullen beginnen met het creëren van hun eigen unieke ervaringen bovenop hun land, evenals opwindende nieuwe ervaringen voor andere spelers.

In lijn met Web3 principes heeft Sky Mavis een programma geïntroduceerd om communitybuilders te financieren die geïnteresseerd zijn in het werken aan Axie Infinity gerelateerde projecten en minigames. Dit geeft de community de kans om een rol te spelen in de groei en ontwikkeling van Axie Infinity, wat leidt tot nieuwe spelmodi die andere spelers kunnen verkennen.

Het bericht Axie Infinity, de kampioen van play-to-earn verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*