Crypto-Prijzen.nl

AVAX daalt met 35% door angst voor massale uitverkoop na UST-meltdown

AVAX daalt met 35% door angst voor massale uitverkoop na UST-meltdown

De prijs van Avalanche (AVAX) lijkt dezelfde kant op te gaan als Terra (LUNA), vooral omdat het een van de onderpandactiva is die TerraUSD (UST), Terra’s nieuwe stablecoin, in stand houden; het andere onderpand is de Amerikaanse dollar waarvan de UST is losgekoppeld.

Nadat de UST losgekoppeld was van de Amerikaanse dollar, werd de prijs onstabiel en daalt deze momenteel, wat de Luna Foundation Guard (LFG), een in Singapore gevestigde non-profitorganisatie die wordt ondersteund door TerraLabs, ertoe aanzet zijn cryptoreserve te legen om de stablecoin terug te ondersteunen naar zijn $1. Dit plaatst AVAX in een precaire situatie met angst voor een massale uitverkoop, aangezien het een van de belangrijkste geldschieters van UST is.

Vandaag is de prijs van AVAX enorm gedaald, met meer dan 35%.

Op het moment van schrijven handelt AVAX op $31,39, een daling van 36,28% na terugkomst van een dagelijkse high van $50,09. Deze daling valt samen met die van UST, die meer dan 86% is kwijtgeraakt.

Het is belangrijk op te merken dat de de-pegging van de Amerikaanse dollar van de UST plaatsvond ondanks de poging van LFG om zijn cryptoreserve te legen om de UST-peg te ondersteunen. Momenteel heeft de LFG 1,97 miljoen AVAX ter waarde van ongeveer $74,75 miljoen.

Inspanning van Avalanche bulls om AVAX-token te ondersteunen

Avalanche bulls hebben hun best gedaan om te voorkomen dat het token onder de belangrijkste ondersteuningslijn in de buurt van $36 zakt, maar deze inspanningen hielpen het token alleen om ongeveer 22% van het verlies van vandaag te herstellen, waarbij de prijs terugkaatste van $32,50 naar meer dan $39,50, voordat de prijs weer terugging naar $31,39, op het moment van schrijven.

Hoewel het token gericht is op het herwinnen van een bullish trend, heeft het nog steeds te maken met tegenwind van de omgeving met hoge rentetarieven die het koopsentiment op de cryptomarkt heeft verminderd.

Dit kan ertoe leiden dat het AVAX/USD-paar $36 opnieuw test als ondersteuning voor de uitsplitsing, wat kan leiden tot een prijsrisico van $20.

The post AVAX daalt met 35% door angst voor massale uitverkoop na UST-meltdown appeared first on Cryptostart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*