Crypto-Prijzen.nl

Australische commissie stelt maatregelen voor om de crypto industrie te stimuleren

Australische commissie stelt maatregelen voor om de crypto industrie te stimuleren

Het Select Committee on Australia as a Technology and Financial Centre, het panel dat verantwoordelijk is voor de beoordeling van het gebruik van digitale activa in Australië, is van mening dat het land een robuust beleid en regelgevingskader nodig heeft om de acceptatie van cryptovaluta te bevorderen.

Een rapport maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat de commissie van mening is dat de crypto ruimte een van de snelstgroeiende financiële gebieden is.

Volgens het rapport heeft de commissie een concept gepubliceerd dat maatregelen omvat om Australië in staat te stellen effectief tenen in de crypto ruimte te duiken.

Volgens de commissie zou een regelgevend kader consumenten beschermen, investeringen stimuleren, marktconcurrentie versterken en Australië positioneren als een rechtsgebied waarin innovatie kan gedijen.

Andrew Bragg, een senator van de conservatieve Liberale Partij en de voorzitter van de commissie, merkte verder op dat een regelgevingskader voor cryptovaluta Australië zou helpen te concurreren met wereldwijde financiële hubs zoals Singapore en het VK.

Senator Bragg hoopt ook dat het kader de-banking zal verlammen, een praktijk waarbij kredietverstrekkers de rekeningen sluiten van klanten die als risicovol worden beschouwd. Volgens hem doodt deze praktijk te veel kleine bedrijven in Australië, waardoor de groei wordt verstikt.

Snel handelen om groei te bevorderen

Naar verluidt bevatte het ontwerp drie aanbevelingen, waarvan Bragg zei dat hij wil dat de regeringscoalitie de komende maanden omarmt. Daarbij verwacht hij dat de aanbevelingen na de federale verkiezingen, die begin volgend jaar zullen plaatsvinden, in wet worden omgezet.

De eerste aanbeveling van het Select Committee on Australia as a Technology and Financial Centre is dat de overheid een marktlicentieregime voor digitale valuta beurzen moet vaststellen.

Volgens het panel moet het vergunningenstelsel maatregelen omvatten zoals het controleren van de kapitaaltoereikendheid, audits en het uitvoeren van tests voor verantwoordelijke personen in het kader van de schatkistportefeuille.

Daarnaast suggereerde de commissie dat de overheid een bewaar- of bewaarregime voor digitale activa zou creëren met minimale normen onder de schatkistportefeuille.

Bovendien stelde de commissie voor dat de regering een token mapping-oefening zou uitvoeren. Volgens het panel zou deze stap helpen bij het bepalen van de beste manier om verschillende digitale activa in Australië te categoriseren.

Het streven van Australië naar een regelgevingskader voor cryptografie komt wanneer de cryptomarkt aantrekt. Door deze rally is de kapitalisatie van de markt gestegen tot $ 2,62 biljoen (£ 1,90). Bitcoin (BTC/USD), de grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, leidt deze rally na een winst van 6,32% in 24 uur om van eigenaar te wisselen voor $ 66.477,74 (£ 48.097.64). Deze winsten zorgden er ook voor dat BTC een nieuw record bereikte op $ 66.930.39 (£48.425.14).

The post Australische commissie stelt maatregelen voor om de crypto industrie te stimuleren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*