Crypto-Prijzen.nl

Australië plant een cryptohervorming voor 2022

Australië plant een cryptohervorming voor 2022

Volgens de Australian Federal Treasurer en politicus, Josh Frydenberg, is het land van plan om in het nieuwe jaar grote veranderingen door te voeren met betrekking tot de lokale cryptocurrency industrie. Frydenberg gaf aan dat het land een groot en vrij uitgebreid hervormingsplan voor betalingen en crypto activa wil implementeren.

Frydenberg deed zijn aankondiging tijdens de recente Australisch-Israëlische Kamer van Koophandel, waarbij hij zei dat de lokale autoriteiten in 2022 mogelijke hervormingen zullen bespreken. Enkele dingen die zullen worden aangepakt, zijn onder meer het creëren van een verbeterd ecosysteem voor cryptohandelaren, de implementatie van een regelgevend kader voor cryptobeurzen, evenals de mogelijke lancering van een CBDC.

Dit specifieke hervormingsvoorstel wordt verondersteld het grootste te zijn dat Australië in de afgelopen 25 jaar heeft gezien. Als zodanig zou het de mogelijkheid van aankoop en verkoop van Bitcoin en altcoins in de gereguleerde omgeving moeten kunnen garanderen, wat waarschijnlijk ook zal helpen bij het stimuleren van crypto acceptatie door particuliere en professionele investeerders, bedrijven en meer.

Natuurlijk hebben bedrijven en beurzen die namens hun klanten munten aanhouden, ook nieuwe regels waaraan ze moeten voldoen.

Wat consumenten betreft, zegt Frydenberg dat de veranderingen hun groeiende gebruik van crypto activa zullen ondersteunen en de behandeling van nieuwe betaalmethoden zullen verduidelijken. Hij is ook van mening dat deze stap het financiële systeem van het land zal versterken en de klantenbescherming zal verbeteren.

Australië doet onderzoek naar CBDC’s

Interessant genoeg onthulde hij dat de Australische regering van plan is de pilot voor haar CBDC voor het einde van volgend jaar te lanceren. De centrale bank van het land, de Reserve Bank of Australia, werkte samen met National Australia Bank, Commonwealth Bank, evenals de financiële dienstverlener Perpetual en ConsenSys om CBDC’s te verkennen.

De samenwerking zal naar verwachting een Proof-of-Concept ontwikkelen voor de uitgifte en tokenized vorm van CBDC’s. Als ze ermee doorgaan, zal de nationale crypto worden gebruikt voor financiering, terugbetaling van tokenized gesyndiceerde leningen en schikkingen.

The post Australië plant een cryptohervorming voor 2022 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*