Crypto-Prijzen.nl

ASIC geeft wettelijke richtlijnen uit voor crypto ETP’s

ASIC geeft wettelijke richtlijnen uit voor crypto ETP’s

De Australia Securities and Investments Commission (ASIC) heeft richtlijnen opgesteld voor organisaties om exchange traded products (ETP’s) uit te geven op basis van crypto’s. ASIC heeft een reeks wettelijke vereisten gepubliceerd waaraan fondsen die geïnteresseerd zijn in het lanceren van ETP’s eerder vandaag moeten voldoen. De richtlijnen hebben betrekking op de uitgifte van meerdere ETP’s, waaronder exchange traded funds (ETF’s) en gestructureerde producten.

Volgens de gids staat ASIC fondsen toe om fondsen te lanceren op Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) omdat ze geschikte onderliggende activa zijn voor ETP’s. Het agentschap voegde eraan toe dat het verwacht dat het aantal activa dat aan de vereisten voldoet om onderliggende activa voor ETP’s te worden in de loop van de tijd zal toenemen.

ASIC schetste de vereisten waaraan digitale activa moeten voldoen voordat ze lid worden van BTC en ETH en merkte op dat ze een hoog niveau van institutionele ondersteuning, een volwassen spotmarkt en een gereguleerde termijnmarkt moeten krijgen. Bovendien moeten crypto’s gerenommeerde en ervaren serviceproviders hebben, evenals transparante prijsmechanismen.

De publicatie merkte verder op dat in de aanvraagfase van elk ETP, gelicentieerde beurzen zouden moeten evalueren of de emittent aan de verplichtingen met betrekking tot het product voldoet. Deze verplichtingen omvatten het aanbieden van veilige bewaring van activa en het veiligstellen van de relevante licenties.

Eerlijke concurrentie bevorderen

ASIC heeft deze richtlijn gepubliceerd na openbare raadpleging en richtlijnen van de sector, die zij in juni heeft geïnitieerd. In reactie op de openbare raadpleging zei de toezichthouder dat het bedrijven die crypto ETP’s lanceren niet zal verplichten om bewaarorganisaties in Australië te gebruiken. Volgens ASIC beoogt deze bepaling de concurrentie te bevorderen.

Concreet merkte de waakhond op dat,

Hoewel we de zorgen erkennen die door respondenten zijn geuit over de bewaring van crypto activa in het buitenland, zoals het potentieel voor moeilijkheden bij het terugvorderen van activa in verschillende rechtsgebieden, achten wij het ongepast om een binnenlandse bewaarplicht op te leggen.

Dit nieuws komt op de hielen van Cosmos Asset Management, een Australische hedgefondsbeheerder, die op 28 oktober een ETF lanceert die is gekoppeld aan cryptomining op Chi-X Australia.

Nagesynchroniseerd met Cosmos Global Digital Miners Access, wordt de ETF verhandeld onder het tickersymbool DIGA. Het product volgt meerdere bedrijven, waaronder, maar niet beperkt tot, Riot Blockchain, Marathon Digital, Hive Blockchain Technologies en Hut 8 Mining.

BetaShares, een gerenommeerde ETF aanbieder in Australië, maakt zich op om een crypto ETF uit te rollen die is gekoppeld aan industriële bedrijven, zoals Coinbase en MicroStrategy. De ETF zal de komende week debuteren op de Australian Exchange Commission (ASX) onder het tickersymbool CRYP.

Ondertussen heeft de SEC slechts één BTC futures ETF goedgekeurd, met nog eens 40 aanvragen in afwachting van het oordeel van de toezichthouder.

The post ASIC geeft wettelijke richtlijnen uit voor crypto ETP’s appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*