Crypto-Prijzen.nl

ARK-analyse dat Bitcoin naar $500.000 kan stijgen, is gebrekkig

ARK-analyse dat Bitcoin naar $500.000 kan stijgen, is gebrekkig

Er gaan veel ambitieuze prijsvoorspellingen rond na het nieuws deze week dat Blackrock, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders, crypto aan investeerders zou aanbieden via Coinbase.

Analist voorspelt dat prijs van Bitcoin omhoog zal schieten

Ark Invest-analist Yassine Elmandjra is een van degenen die duizelingwekkende voorspellingen doet.

“Dit is naar mijn mening verreweg het sterkste signaal dat we hebben gezien rond instellingen die crypto als een nieuwe activaklasse beschouwen nu Wall Street eindelijk klaar is om hier de sprong te maken,” zei Elmandjra gisteren tijdens een webinar. “Ik denk dat een partnerschap van dit kaliber de komende jaren triljoenen dollars in de crypto-activaklasse kan inluiden.”

Vervolgens deelde hij bevindingen uit de analyse van ARK, waar ik natuurlijk wel naar moest kijken.

Op basis van het rendement van Bitcoin in de afgelopen tien jaar heeft ARK besloten dat goed gediversifieerde portefeuilles 2,5% tot 6,5% moeten bevatten op basis van risicotolerantie voor beleggers. Ik weet niet zeker hoe ze tot deze analyse zijn gekomen (ik zou graag de cijfers zien!) maar het lijkt een redelijke verklaring, ondanks dat het een enorme generalisatie is.

Er zijn zeker investeerders voor wie Bitcoin niet geschikt is (kortetermijnbeleggers, beleggers die al gecorreleerde instrumenten bezitten, enz.) en aan de andere kant zijn er ook investeerders die een toewijzing van meer dan 6,5% zouden kunnen verdragen.

Maar het baseren van de aanbevolen toewijzing in de toekomst op de eerdere prestaties van Bitcoin is gebrekkig. Niet alleen geldt hier de klassieke uitspraak “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst,” maar dit weegt nog zwaarder voor Bitcoin.

Wat kunnen we nu precies concluderen uit de prijsbewegingen van Bitcoin tussen 2012 en 2015 dat ons zal helpen de perfecte garantie te krijgen voor de toekomst? Dit was een periode waarin Bitcoin nog steeds in nichehoeken van internet leefde, grotendeels onontdekt door de reguliere media en nog om zijn aanval op de wereld van traditionele financiën te lanceren. Vanuit macro-oogpunt zijn deze prijsgegevens in wezen volledig irrelevant.

Maar Elmandjra concludeert dat op basis van ARK’s aanbevolen toewijzingen van 2,5% tot 6,5% (hoe dit ook wordt berekend), Bitcoin zou kunnen stijgen met respectievelijk $200.000 en $500.000. Dit is waar alle sexy koppen van “Bitcoin zal volgens ARK $600.000 bereiken” vandaan kwamen.

Zal Bitcoin $600.000 bereiken?

Ehm… ik weet het niet. Maar deze analyse is op zijn best giswerk. Je kunt er niet zomaar van uitgaan dat alle klanten van Blackrock in Bitcoin zullen investeren en daarom tussen 2,5% en 6,5% van hun AUM in de marktkapitalisatie van Bitcoin zullen storten. Ik ben helemaal vóór het nemen van een brutale kortere weg op een model hier en daar, maar kom op.

Dit is echter geweldig nieuws voor Bitcoin als geheel en dat lijkt onbetwist. Dit zijn het soort bullish signalen die echt helpen om het activum – dat ik beschouw als zijn eigen op zichzelf staande activaklasse – naar een hoger niveau te tillen. Het is een opmerkelijk teken van institutionele adoptie, een die een paar jaar geleden een verre droom zou zijn geweest.

Wat interessant is, is de reactie van de prijs van Bitcoin op dit nieuws. Deze steeg gestaag, maar niet spectaculair, met een sprong van ongeveer 4%. Vergelijk dit met de aankondiging van Tesla dat de autofabrikant Bitcoin op zijn balans hield in het eerste kwartaal van vorig jaar, toen Bitcoin met 15% steeg.

Blackrock is de grootste institutionele geldbeheerder ter wereld en deze aankondiging betekent dat zijn klanten nu toegang hebben om Bitcoin te kopen. Coinbase-investeerders zagen dit op de aandelenmarkt, waarbij de omstreden aandelen er niet helemaal uitzagen na een 75%-pomp op het nieuws.

Ik voel me er niet prettig om hier een getal aan vast te knopen, dus je krijgt hier geen krantenkoppen over “Bitcoin gaat naar $1 miljoen.” De analyse van Elmandjra is om veel redenen gebrekkig – om er nog een toe te voegen, als Blackrock-klanten Bitcoin binnenstromen, zal dit een domino-effect veroorzaken bij andere institutionele managers, wat betekent dat er waarschijnlijk meer geld binnenstroomt. Blackrock zal niet de enige zijn die geld pompt in de oranje munt terwijl de rest toekijkt en niets doet.

Dus ja, dit is geweldig nieuws voor Bitcoin-bulls. Maar de opmerking dat Bitcoin naar de $500.000 gaat? Nee, dat is eigenlijk maar een willekeurige opmerking.

Maar hey, als iemand contact heeft met Elmandjra, zou ik graag de cijfers induiken.

Het bericht ARK-analyse dat Bitcoin naar $500.000 kan stijgen, is gebrekkig verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*