Crypto-Prijzen.nl

Argentijnse werknemers kunnen binnenkort hun loon in Bitcoin ontvangen

Argentijnse werknemers kunnen binnenkort hun loon in Bitcoin ontvangen

Het Argentijnse congreslid José Luis Ramón heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee bedrijven hun werknemers in Bitcoin (BTC/USD) kunnen betalen.

Volgens het voorgestelde wetsvoorstel mogen exporteurs van diensten en andere werknemers hun salarissen en lonen in Bitcoin ontvangen, hetzij als gedeeltelijke betaling of als volledige betaling.

De wet is er niet om iedereen te verplichten Bitcoin te gebruiken, maar om iedereen die zijn betaling in Bitcoin wil ontvangen een optie te geven.

Ramon zegt dat het belangrijkste doel van het voorstel is om de Argentijnse economie te versterken en “de koopkracht van hun salaris te behouden”.

De Argentijnse peso in de eigen valuta heeft te lijden gehad van een inflatie van 50% per jaar. En de regering heeft beleid opgesteld om het hoge tarief te verlagen.

Het huidige Bitcoin initiatief komt volgens Ramon voort uit dergelijke behoeften. Hij zegt dat er een grote wens is om meer autonomie te bevorderen zonder de situatie bloot te stellen aan misbruik of het verlies van rechten te impliceren.

Een maatregel om zware belastingbetalingen te verminderen

Twee jaar geleden eiste de Argentijnse regering dat exporteurs van diensten via een beursplatform hun inkomen van dollars in peso’s omzetten. De stap was om het torenhoge inflatieniveau te verminderen en een grotere circulatie van de inheemse valuta aan te moedigen.

Het voorstel is er ook op gericht om Argentijnen, met name die in de export, in staat te stellen de betaling van hoge belastingen op betalingen in vreemde valuta te verminderen.

Voordat de cryptowet werkelijkheid wordt, moeten zowel de Senaat als de Argentijnse Kamer van Geschillen ermee instemmen en deze ter goedkeuring naar president Alberto Fernández sturen.

Ramon vertegenwoordigt de provincie Mendoza en hij is een van de 10 congresleden die de zone vertegenwoordigen. Maar er zijn 72 senatoren en 257 leden van het wetgevende huis. Het wetsvoorstel moet door de meerderheid van deze vertegenwoordigers worden aanvaard voordat het ter goedkeuring wordt verzonden. Hoewel het nog lang kan duren om het wetsvoorstel in de wet te krijgen, zou de gunstige crypto-regelgeving in het land het een gunstige lezing in het huis kunnen geven.

The post Argentijnse werknemers kunnen binnenkort hun loon in Bitcoin ontvangen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*