Crypto-Prijzen.nl

Argentijnse president steunt BTC ondanks de negatieve vooruitzichten van BCRA

Argentijnse president steunt BTC ondanks de negatieve vooruitzichten van BCRA

Alberto Fernandez, de president van Argentinië, is optimistisch over Bitcoin (BTC/USD) en is van mening dat er geen reden is om te vechten tegen de snelgroeiende activaklasse. In een interview met een lokaal nieuwscentrum gisteren sprak Fernandez onder andere over de COVID-19 pandemie, inflatie, het milieu en de legalisering van marihuana.

De interviewer vroeg president Fernandez of hij zou overwegen om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te verkennen of zelfs Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel te erkennen. In reactie daarop zei hij dat hij niet te ver wilde gaan, maar hij ziet geen reden om nee te zeggen. Fernandez zei toen dat met BTC het inflatoire effect grotendeels teniet wordt gedaan.

De president voegde eraan toe dat de Argentijnse bevolking BTC steeds meer als een inflatiehedge beschouwt. Hoewel hij optimistisch is over BTC, wees Fernandez erop dat de crypto industrie nog in de kinderschoenen staat. Fernandez zei dat het van vitaal belang is om voorzichtig te zijn bij het omgaan met crypto, omdat de activaklasse grotendeels onbekend is.

Volgens hem hebben veel mensen over de hele wereld soortgelijke zorgen, wat verklaart waarom het project of systeem niet verder is uitgebreid. Desalniettemin zei hij dat het de moeite waard is om crypto adoptie te overwegen.

Argentijnse centrale bank beschouwt BTC als een bedreiging

Terwijl president Hernandez openlijk zijn positieve standpunt over BTC deelde, is de Argentijnse centrale bank (BCRA) van mening dat digitale activa riskant zijn. Het hoofd van de autoriteit, Miguel Pesce, sprak op 10 augustus tijdens het Argentijnse Institute of Executive of Finance’s Digital Finance Forum en zei dat digitale activa een bedreiging vormen voor de economische stabiliteit. Hij voegde eraan toe dat BTC er meestal niet in slaagt inkomsten te genereren voor investeerders, behalve voor korte termijn hype-cycli.

Afgezien hiervan vergeleek Pesce BTC met een grondstof, en voegde eraan toe dat het geen financieel actief is volgens de Argentijnse National Securities Commission. Daartoe zei hij van plan te zijn de verbinding tussen BTC, het betalingssysteem en de wisselmarkt te reguleren. Volgens hem zou de leidende cryptocurrency door kapitalisatie nadelige effecten kunnen hebben op de financiële stabiliteit van Argentinië.

Pesce voegde eraan toe dat de centrale bank probeert te voorkomen dat onbekwame investeerders zich met crypto bezighouden, aangezien het bureau gelooft dat digitale activa worden gebruikt om onterechte winsten te genereren op nietsvermoedende investeerders. Terwijl andere landen die crypto’s bashen, optimistisch zijn over CBDC’s, zei Pesce dat Argentinië niet van plan is een CBDC te verkennen.

The post Argentijnse president steunt BTC ondanks de negatieve vooruitzichten van BCRA appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*