Crypto-Prijzen.nl

Apple CEO bezit cryptocurrency: doet het bedrijf dat ook?

Apple CEO bezit cryptocurrency: doet het bedrijf dat ook?

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) CEO Tim Cook bevestigde dinsdag dat hij persoonlijk eigenaar is van cryptocurrency, maar is voorlopig tegen het idee dat Apple bedrijfsfondsen zou moeten gebruiken om in een cryptocurrency te investeren.

Ik zou niet in crypto gaan investeren. Niet omdat ik mijn eigen geld niet zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen Apple aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen.

Apple heeft geen onmiddellijke plannen om de cryptomarkt te penetreren

Volgens CEO Cook blijft Apple op de hoogte van de cryptomarkt, maar heeft het geen directe plannen om erin te investeren.

De iPhone maker is de fintech industrie binnengedrongen met zijn Apple Card en Apple Wallet, maar de opmerkingen van de CEO op de New York Times DealBook top bevestigen dat het nog jaren verwijderd is van een stap in de crypto ruimte; als het ooit in de eerste plaats doet.

In de App Store staat Apple crypto wallets toe, maar verbiedt het de mining apps. Cook maakte dinsdag ook bekend dat de techgigant niet van plan was om gebruikers binnenkort voor producten of diensten in crypto te laten betalen.

CEO Cook denkt anders over persoonlijke investeringen

Op “persoonlijk niveau” heeft CEO Cook echter een ander standpunt over crypto activa, waar hij het bezit ervan ziet als een middel om zijn portfolio te diversifiëren.

Ik bezit crypto. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerd portfolio. Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.

Cook was het ermee eens dat hij de cryptomarkt geruime tijd zou bestuderen. Ook op dinsdag bereikten de twee grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, Bitcoin en Ethereum, een recordhoogte.

Eerder dit jaar ging het gerucht dat Apple de crypto ruimte was betreden met een enorme investering van $ 2,5 miljard in Bitcoin, maar de onthullingen van vandaag bevestigen dat de markt gelijk had door het Twitter gebrul met een korreltje zout te nemen.

The post Apple CEO bezit cryptocurrency: doet het bedrijf dat ook? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*