Crypto-Prijzen.nl

Anthony Scaramucci: Bitcoin zal binnen twee jaar $100K bereiken

Anthony Scaramucci: Bitcoin zal binnen twee jaar $100K bereiken

Anthony Scaramucci, oprichter en managing partner bij SkyBridge Capital, voorspelt dat Bitcoin de komende twee jaar de legendarische $ 100.000 zal overschrijden.

De Amerikaanse financier, die voorheen werkzaam was als communicatiedirecteur van het Witte Huis, deed de voorspelling woensdag in een interview met CNBC. Hij gaf ook enkele gedachten over de rol van Bitcoin te midden van de Russische economische sancties, evenals de reden voor de recente opwaartse prijsactie.

Terug stuiteren

Scaramucci schreef de recente sprong in Bitcoin toe – die zijn stijging voortzet, deze week met 11% gestegen en nu wordt verhandeld op $ 47.000 – als een terugslag vanwege “een te hoge verkoop van Bitcoin en andere risicovolle activa als gevolg van de Oekraïense oorlog”. Op zo’n manier schrijft hij het misschien de overcorrectie toe die we zagen toen de markten wankelden bij het begin van COVID in maart 2020, toen Bitcoin snel halveerde om onder de $ 5K te handelen, voordat de markt als geheel terug brulde.

Scaramucci schrijft de opleving van Bitcoin toe aan een normalisering na een oververkoop te midden van de Oekraïense oorlog, grafiek via CoinMarketCap

Scarmucci vervolgde dat het een “snapback en een normalisatie was van waar we waarschijnlijk zouden denken dat bitcoin fundamenteel kan handelen, gerelateerd aan de groei van de portemonnee van Bitcoin”. Het lijkt er zeker op dat Bitcoin te hard is geraakt door Oekraïense spanningen – als er iets is, zou de crypto een van de meest resistente activa moeten zijn tegen wereldwijde onrust, als het argument hedge/store of value stand houdt. Dat is natuurlijk een grote als.

De fundamenten van Bitcoin

Hij noemde ook de kracht van decentralisatie en de weerstand van het netwerk in een steeds onrustiger wordende wereld. “Gezien de wereldwijde schaalvergroting en het is erg moeilijk om er vanaf te komen … onthoud dat meer dan 10% van de transacties van Bitcoin in China wordt gedaan, ondanks het aandringen van de Chinese overheid om Bitcoin en Bitcoin mijnwerkers te verbieden”.

Scaramucci’s punt is een belangrijk punt; het moet worden overwogen wanneer er nieuwe krantenkoppen komen dat een ander land Bitcoin heeft “verbannen”. Hij vervolgde dat “de aard van zijn decentralisatie het gemakkelijker maakt om over de hele wereld te gebruiken”, wat echt de kern raakt van wat Bitcoin zo nuttig maakt.

Misschien wel het meest formidabele kenmerk van cryptocurrency is deze afwezigheid van een centrale autoriteit; de met scheldwoorden beladen zelfvoorzienende blockchain die deze eigenschap van decentralisatie biedt. En geen enkele cryptocurrency illustreert dit beter dan Bitcoin en zijn Proof-of-Work validatiemechanisme.

Sancties

Een interessante rimpel van de wereldwijde onrust die onlangs is ontstaan, is de rol van cryptocurrency in de aanhoudende economische oorlog tegen Rusland. Met sancties die door het Westen zijn genivelleerd in de hoop de Russische economie een halt toe te roepen, hebben velen erop gewezen dat crypto mogelijk een manier biedt om dergelijke sancties te omzeilen.

De Oekraïense vice-president Mykhailo Fedorov pleitte vorige maand bij cryptobeurzen om hun gecentraliseerde macht te gebruiken om Russisch gekoppelde accounts te bevriezen

Interessant genoeg voerde Scaramucci aan dat “deze portemonnees behoorlijk transparant zijn… het is moeilijker geworden om ze te gebruiken om sancties te vermijden”. Met $ 630 miljard aan Russische buitenlandse activa bevroren, is het zeker moeilijk te geloven dat geld op die schaal zonder wrijving door de blockchain kan worden gespoeld. Hij maakte echter wel een voorbehoud dat hij “begrijpt waarom regelgevers en gecentraliseerde regeringen niet van Bitcoin houden; je kunt zeker geen Federal Reserve voor Bitcoin hebben”.

$100.000 in twee jaar

Ten slotte sloot Scaramucci af met een kwijlende voorspelling: ’s werelds grootste cryptocurrency zal binnen twee jaar worden verhandeld voor $ 100.000. Hij heeft in het verleden zulke bullish voorspellingen gedaan, natuurlijk, en merkte in het interview op dat hij “het vorig jaar bij het verkeerde eind had omdat (hij) de oorlog of de verlenging van COVID niet anticipeerde”.

Verwijzend naar de duizelingwekkende groei in wallets op het netwerk – toen SkyBridge Capital daar voor het eerst investeerde in oktober/november 2020 waren er 85 miljoen wallets op de blockchain, nu zijn er 245 miljoen – verklaarde Scaramucci dat het netwerkeffect van deze groei gewoon te groot is – “naarmate wallets groeien, terwijl transacties op het Bitcoin netwerk groeien, denk ik dat mensen steeds meer vertrouwen krijgen in Bitcoin; het grootboek van Bitcoin; de boekhouding van Bitcoin”.

Zijn logica voor $ 100.000 is er een die veel voorkomt bij crypto bulls: dat de halveringen niet zijn ingeprijsd, en de toegenomen schaarste zal een squeeze veroorzaken die Bitcoin verticaal stuurt. Momenteel, merkte hij op, worden er 900 Bitcoin per dag gedolven, maar dit zal dalen tot 450 bij de volgende halvering in februari 2024.

Hij gelooft dat we een halvering van de vraag zullen zien, klaar om Bitcoin in zes cijfers te duwen. “Omdat dat aanbod beperkt, hebben we meestal een behoorlijk grote prijsstijging gehad”, zei hij.

Crypto investeerders zullen hopen dat hij gelijk heeft, en die geschiedenis herhaalt zich inderdaad.

Het bericht Anthony Scaramucci: Bitcoin zal binnen twee jaar $100K bereiken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*