Crypto-Prijzen.nl

Anthony Scaramucci beweert dat inflatie een tijdelijk probleem is

Anthony Scaramucci beweert dat inflatie een tijdelijk probleem is

De oprichter en managing partner van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, gelooft dat inflatie van voorbijgaande aard is. Hij zei dit tijdens een interview op 8 december, eraan toevoegend dat de stijgende prijzen het gevolg zijn van beperkingen in de toeleveringsketen. Daartoe is hij van mening dat het verlichten van de moeilijkheden in de ketenbevoorrading zal helpen de stijgende inflatie aan te pakken.

Volgens Scaramucci is een andere factor die bijdraagt aan de stijgende inflatie dat mensen zijn geprogrammeerd om lineair te denken. De dingen zullen echter exponentieel gaan gebeuren. Afgezien van het opruimen van de toeleveringsketen, gelooft hij dat zodra de wereld door twee of meer COVID varianten gaat, mensen de pandemie endemisch gaan overwegen.

Nu er nieuwe antivirale medicijnen op de markt komen, beweert Scaramucci, die ook een voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis is, dat de Fed medio 2022 zal beginnen af te bouwen. Toch gelooft hij dat het afbouwen lang kan duren, wat kan leiden tot agressieve beursactiviteit.

In antwoord op een vraag welke aandelen hij zou aanbevelen, zei Scaramucci dat hij gelooft dat Coinbase’s COIN en MicroStrategy’s MSTR geschikte investeringen zijn. Hij prees ook Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en Algorand (ALGO/USD), en zei dat ze waarschijnlijk zullen stijgen in januari 2022 naarmate meer institutionele beleggers ze omarmen.

Verschillende gevoelens van experts

Hoewel Scaramucci’s mening over inflatie vergelijkbaar is met die van de Federal Reserve, delen andere experts niet dezelfde visie. Een voorbeeld is Mohamed El-Erian, hoofd economisch adviseur van Allianz, die zei dat de Fed zijn geloofwaardigheid verliest met zijn verhaal dat inflatie van voorbijgaande aard is.

Destijds zei El-Erian:

Ik heb betoogd dat het echt belangrijk is om opnieuw een geloofwaardige stem over inflatie te laten horen, en dit heeft enorme institutionele, politieke en sociale implicaties.

Hij voegde eraan toe dat de houding van de Fed ten aanzien van inflatie haar richtlijnen ter zake verzwakte en de economische agenda van president Biden ondermijnde. Hij wees er ook op dat mensen niet mogen vergeten dat burgers met een laag inkomen het hardst worden getroffen door stijgende consumentenprijzen.

Nadat El-Erian zijn gevoelens hierover had gedeeld, kwam Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, naar buiten om te zeggen dat de centrale bank de term van voorbijgaande aard gebruikt om aan te geven dat de huidige prijsstijgingen geen permanent stempel op de economie zullen drukken.

Dit nieuws komt nadat de consumentenprijzen in de VS in oktober met 6,2% stegen. Dit werd de hoogste stijging in meer dan 30 jaar.

The post Anthony Scaramucci beweert dat inflatie een tijdelijk probleem is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*