Crypto-Prijzen.nl

Analist van Fidelity zegt dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador niet zo’n groot probleem is

Analist van Fidelity zegt dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador niet zo’n groot probleem is

El Salvador is misschien wel een van de kleinste landen van Latijns-Amerika, maar dat weerhield het er niet van om een stap te zetten die ervoor zorgde dat iedereen erover begon te praten. Zoals velen waarschijnlijk weten, heeft het land onlangs Bitcoin als wettig betaalmiddel aangenomen, wat betekent dat zijn burgers het nu kunnen gebruiken om voor vrijwel alles in het land te betalen.

Natuurlijk heeft El Salvador alleen Bitcoin toegevoegd aan de lijst met betaalmethoden die het nu accepteert – het heeft het niet gebruikt om contant geld of enige valuta te vervangen. Hoewel de acceptatie van Bitcoin een van de grootste stappen is die de crypto industrie onlangs heeft gezien, denkt een analist van Fidelity Investments, Jurrien Timmer, dat het belang van de stap werd overschat.

Bitcoin adoptie is belangrijk, maar het kan ook worden overspeeld

Volgens Timmer heeft de acceptatie van Bitcoin in El Salvador een real-world test voor Bitcoin (BTC/USD) mogelijk gemaakt, zodat iedereen kan zien hoe het zou zijn als BTC zou worden aangenomen. En aangezien het geen enkele valuta heeft geëlimineerd, noch contant geld heeft vervangen, is de acceptatie ervan niet zo belangrijk als velen lijken te denken.

Hij zei dat mensen nog steeds kunnen beslissen om met dollars te betalen of in dollars te worden betaald, dus de USD in El Salvador blijft zo sterk als ooit. Kiezen om Bitcoin te gebruiken is een volledig vrijwillige zaak, wat tenslotte de president van El Salvador zelf heeft gezegd sinds hij plannen aankondigde om BTC in de eerste plaats te adopteren.

Timmer wees op de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en daarom blijven veel critici van de zet sceptisch over het gebruik ervan in echte omgevingen. Hoewel Ethereum zelf verre van schaalbaar is, is het netwerk van Bitcoin nog minder schaalbaar dan dat. Dit wordt dus een interessant hoofdstuk in de geschiedenis van Bitcoin en een belangrijke test van de toepassing ervan.

The post Analist van Fidelity zegt dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador niet zo’n groot probleem is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*