Crypto-Prijzen.nl

Amerikaanse toezichthouders uiten hun bezorgdheid over Tether en Diem

Amerikaanse toezichthouders uiten hun bezorgdheid over Tether en Diem

Tether (USDT/USD) en Facebook’s Diem, voorheen Libra, waren het belangrijkste onderwerp in een recente privébijeenkomst die de risico’s besprak die stablecoins vormen voor financiële systemen. Een rapport waarin mensen worden genoemd die bekend zijn met de zaak, maakte dit nieuws op 27 juli bekend, waarbij werd opgemerkt dat de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, de vergadering leidde, die bestond uit de President’s Working Group on Financial Markets en verschillende Amerikaanse toezichthouders.

Volgens het rapport maakten de deelnemers zich vooral zorgen over de beweringen van Tether dat ze een enorme hoeveelheid commercial paper in hun bezit hadden, schulden die bedrijven uitgeven om aan geld te komen om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. Volgens de functionarissen zijn de activiteiten van Tether vergelijkbaar met een niet-gereguleerd beleggingsfonds op de geldmarkt, dat kwetsbaar is voor een rommelige exit van beleggers.

De bronnen die anoniem wilden blijven, zeiden verder dat de toezichthouders alarm sloegen over Diem. Diem is een opkomende stablecoin van de Diem Association, die toonaangevende bedrijven, zoals Facebook, en non-profitorganisaties omvat. Naar verluidt zijn regelgevers van mening dat Diem’s waarschijnlijkheid om snel mainstream-adoptie te bereiken vanwege de associatie met Facebook, dat ongeveer 3 miljard maandelijkse gebruikers heeft, een probleem is.

Yellen spoort toezichthouders aan om haastig te werken aan het reguleren van stablecoins

Met toenemende bezorgdheid dat de stablecoin markt snel groeit en dat het de toename van illegale transacties mogelijk maakt, onderstreepte Yellen de urgentie dat regelgevers snel werken om de industrie te beteugelen. Op dit moment is de stablecoin markt meer dan $ 100 miljard waard (£ 72,06 miljard) en USDT is goed voor meer dan de helft van deze kapitalisatie.

Michael Hsu, de waarnemend controleur van de valuta, merkte op dat financiële waakhonden de rekeningen van USDT inspecteren om te bepalen of elke munt inderdaad wordt gedekt door het equivalent van één Amerikaanse dollar. Volgens hem hebben regelgevers de stablecoins in toenemende mate onder de loep genomen na het begin van de COVID-19 pandemie, waarbij beleggers hun geld terugtrokken.

In een reactie op de toenemende aandacht voor USDT, heeft Tether een verklaring uitgegeven waarin staat dat het een pionier is in de stablecoin industrie, die relatief nieuw is. Daartoe houdt het bedrijf zich niet alleen aan de huidige regels, maar speelt het ook een rol bij het creëren van nieuwe. In tegenstelling tot Tether reageerden Facebook en de Diem Association niet op verzoeken om commentaar.

Stablecoins blijven de aandacht trekken van financiële toezichthouders in verschillende rechtsgebieden. Voor de VS zei de vice-gouverneur van de People’s Bank of China, Fan Yifei, dat stablecoins een aanzienlijke bedreiging vormen voor het internationale monetaire systeem.

The post Amerikaanse toezichthouders uiten hun bezorgdheid over Tether en Diem appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*