Crypto-Prijzen.nl

Amerikaanse regering biedt premies tot $10 miljoen aan om ransomware aanvallen te beteugelen

Amerikaanse regering biedt premies tot $10 miljoen aan om ransomware aanvallen te beteugelen

De Amerikaanse regering is van plan om het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies bij het afwikkelen van ransomware transacties aan banden te leggen. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak. Naar verluidt is de Biden-administratie van plan premies tot $ 10 miljoen uit te loven in ruil voor gegevens die kunnen helpen bij het volgen van de opbrengsten die hackers krijgen van ransomware aanvallen.

Volgens het rapport heeft het Witte Huis een taskforce gevormd voor het volgen van het verkeer van fondsen die zijn verkregen uit dergelijke illegale activiteiten. De taskforce zal ook werken aan regelgeving die toezicht houdt op crypto gerelateerde cyberaanvallen en het witwassen van geld. Bovendien zal het team worden belast met het smeden van partnerschappen met andere landen om ervoor te zorgen dat aanvallers geen toevluchtsoord krijgen. Naar verluidt zal deze taskforce bestaan uit leden van het ministerie van Financiën en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de bronnen toonden enkele congresleden die deelnamen aan een briefing met plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur Anne Neuberger ontevredenheid. Een wetgever zei dat de briefing geen discussies bevatte over het creëren van een nieuwe overheidsinstantie die de oorlog tegen ransomware aanvallen zou leiden. In plaats daarvan zei de wetgever dat de briefing draaide om de veiligheid van bedrijven en kritieke infrastructuur.

De bronnen onthulden verder dat Neuberger zei dat er geen cyberbeveiligingsstandaard is voor de particuliere sector en dat het Congres er een zou moeten creëren voordat er iets gebeurt.

Ransomware gevallen nemen toe

Hackers blijven ransomware aanvallen uitvoeren, gericht op Amerikaanse bedrijven. De eerste spraakmakende aanval kwam in april toen een groep hackers, bekend als Darkside, de diensten van Colonial Pipeline, een toonaangevende brandstofpijpleiding in de VS, afsloot en $ 5 miljoen (£ 3,61 miljoen) aan losgeld eiste. De organisatie had geen andere keuze dan het gevraagde bedrag in Bitcoin (BTC/USD) te betalen.

De FBI traceerde de transactie echter en maakte gebruik van een zwak wachtwoord om toegang te krijgen tot de BTC portemonnee van de groep. Het bureau haalde vervolgens $ 2,3 miljoen (£ 1,66 miljoen) terug van het verzonden bedrag. Tot op heden blijft het een mysterie hoe de FBI in het bezit kwam van de privésleutel van de portemonnee die zijn agenten toegang tot de portemonnee gaf.

Na de Colonial Pipeline aanval, okestreerde een beruchte Russische hacking groep, revil, de grootste wereldwijde ransomware aanval in de geschiedenis. Naar verluidt hebben de hackers het beveiligingssysteem van Kaseya, een in Miami gevestigd IT-bedrijf, doorbroken en de verkregen informatie gebruikt om 200 Amerikaanse bedrijven en honderden andere over de hele wereld te compromitteren. De aanvallers eisten vervolgens $ 70 miljoen (£ 50,51 miljoen) in BTC om de gegevens van de bedrijven te herstellen.

The post Amerikaanse regering biedt premies tot $10 miljoen aan om ransomware aanvallen te beteugelen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*