Crypto-Prijzen.nl

Amerikaanse minister van Financiën nog steeds sceptisch over crypto

Amerikaanse minister van Financiën nog steeds sceptisch over crypto

Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft haar kritiek nogmaals geuit op de cryptocurrency sector. Yellen en de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zijn sceptisch gebleven over de crypto industrie, ondanks het hoge tempo waarmee cryptocurrencies in de VS worden geadopteerd.

Janet Yellen bezorgd over cryptorisico’s

Yellen sprak op CNBC’s Squawk Box, waar ze de voordelen en risico’s van de cryptocurrency industrie beoordeelde. Yellen reageerde op de recente aankondiging door Rusland dat het Bitcoin zou accepteren voor betalingen en merkte op dat crypto een enorme groei had doorgemaakt en nu een belangrijke rol speelt in investeringen.

Het gebruik van Bitcoin als ruilmiddel moet nog grotendeels worden overgenomen. Zelfs de grootste Bitcoin bulls geloven dat Bitcoin (BTC/USD) meer geschikt is als waardeopslag, waardoor het de naam digitaal goud krijgt. Het Lightning Network zou echter het gebruik van Bitcoin voor transacties kunnen bevorderen.

Uit een onderzoek van Visa bleek dat 25% van de kleine bedrijven dit jaar Bitcoin en andere cryptocurrencies zou gebruiken. Het toenemende gebruik van crypto creëert een behoefte aan een uitgebreid regelgevingskader voor cryptovaluta. Zelfs met de onlangs ondertekende Executive Order blijft Yellen sceptisch over cryptocurrencies.

“Er zijn terechte zorgen over. Sommige hebben te maken met financiële stabiliteit, bescherming van consumenten/beleggers, gebruik voor illegale financiering en andere dingen”, zei Yellen. Ze zei echter dat cryptocurrencies een innovatie van de financiële sector waren.

Adoptie van crypto in de financiële sector

Er zijn groeiende zorgen over de impact die particuliere cryptocurrencies kunnen hebben op de wereldwijde financiële sector. Vorig jaar verbood China particuliere cryptocurrencies, omdat ze een risico vormden voor de financiële stabiliteit.

Het grootste probleem met cryptocurrencies is de volatiliteit van prijzen. De prijzen van cryptocurrencies hebben de neiging snel te fluctueren, waardoor een debat ontstaat dat de sector niet geschikt zou kunnen zijn voor acceptatie in het reguliere financiële systeem voor betalingsdoeleinden.

Vorig jaar was El Salvador het eerste land dat het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam. Het land kreeg echter veel kritiek van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De instellingen stelden dat het gebruik van Bitcoin de economie zou kunnen schaden.

Het bericht Amerikaanse minister van Financiën nog steeds sceptisch over crypto verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*