Crypto-Prijzen.nl

Amerikaanse fondsmanager zegt dat Coinbase een ‘bubbel aandeel’ is

Amerikaanse fondsmanager zegt dat Coinbase een ‘bubbel aandeel’ is

Coinbase onderging in april vorig jaar een directe notering. Coinbase is een toonaangevende Amerikaanse beurs en het werd de eerste grote cryptocurrency beurs die op NASDAQ werd genoteerd. Toen het aandeel naar de beurs ging, trok het grote investeringen aan in de crypto- en traditionele financiële sector.

Sinds de lancering is het aandeel echter aanzienlijk in prijs gedaald. In minder dan zes maanden is dit aandeel met ongeveer 50% gedaald en lijkt het nu minder aantrekkelijk voor fondsbeheerders in de VS.

Shorts voor Amerikaanse fondsmanagers op Coinbase aandelen

De president en oprichter van Kynikos Associates, Jim Chanos, heeft verklaard dat de Coinbase aandelen veel te duur zijn. Daarom heeft zijn in New York gevestigde investeringsmaatschappij kortgesloten op dit aandeel, ondanks de duik van 50% die al heeft plaatsgevonden.

Chanos sprak tijdens een interview met CNBC, waar hij zei dat Coinbase (COIN) een ‘bubbel aandeel’ was. Hij merkte verder op dat de markt zeer competitief werd voor Coinbase en dat de beurs haar tarieven moest verlagen om een groot gebruikersbestand aan te blijven trekken. Hij merkte ook op dat de inkomstenbasis ongeveer 3% tot 4% van zijn bewaarders- en klantenactiva bedroeg.

Hij voegde toe,

Er zijn tal van bedrijven in de nieuwe economie die echte groei, echte cashflows en echte inkomsten hebben, maar er wordt veel alleen op verhalen verkocht, en we zouden zeggen dat Coinbase er een is die op basis van een verhaal wordt verkocht.

Coinbase aandelen weerspiegelen de bredere markt

De aandelen van Coinbase geven beleggers indirecte blootstelling aan de cryptomarkt. De prijsbewegingen van dit aandeel vielen samen met de prestaties van de bredere markt voor cryptocurrency. COIN heeft de neiging om te stijgen wanneer er een stijging is in de bredere marktprijzen, en wanneer de cryptomarkt daalt, daalt het aandeel van COIN.

Medio november steeg Bitcoin naar een recordhoogte van $ 69.000 en COIN steeg naar $ 385. De prijs van Bitcoin is dit jaar echter aanzienlijk gedaald en COIN heeft een opmerkelijke daling laten zien. Op 18 maart was het aandeel bij het sluiten van de markt gedaald tot $ 185.

Coinbase heeft ook zijn bedrijfsactiviteiten uitgebreid van alleen de cryptomarkt en is overgestapt op niet-fungible tokens (NFT’s). Het is van plan om binnenkort Coinbase NFT te lanceren, waarmee mensen NFT’s kunnen kopen en verkopen.

Het bericht Amerikaanse fondsmanager zegt dat Coinbase een ‘bubbel aandeel’ is verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*