Crypto-Prijzen.nl

Amerikaans wetsvoorstel om stablecoin reserves transparanter te maken

Amerikaans wetsvoorstel om stablecoin reserves transparanter te maken

Stablecoins zijn een doelwit geweest voor wetgevers en regelgevers in de Verenigde Staten. De twee hebben gedebatteerd over de risico’s die stablecoins vormen voor de financiële sector en de waarde van de Amerikaanse dollar.

Twee Amerikaanse wetgevers hebben de handen ineen geslagen om een wetsvoorstel in te dienen dat transparantie zal brengen in de reserves die worden aangehouden door uitgevers van stablecoin.

Factuur om stablecoins te controleren

In de loop der jaren is er intens gedebatteerd over de vraag of stablecoins daadwerkelijk volledig worden ondersteund door reserves, zoals de emittenten beweren. De meeste stablecoins zijn gekoppeld aan de waarde van 1:1 tegen fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. Tether (USDT) is momenteel de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van $ 82,4 miljard.

Senator Bill Hagerty heeft voorgesteld dat stablecoins “gedekt worden door staatsobligaties met een looptijd van minder dan 12 maanden in Amerikaanse dollars”. De senator eist ook dat deze stablecoin uitgevers de onafhankelijk gecontroleerde rapporten van hun reserves vrijgeven.

Het wetsvoorstel genaamd “Stablecoin Transparency Act” zal aangeven dat wetgevers in Amerika zich richten op het brengen van transparantie in de zoemende crypto ruimte. De kwestie van transparantie door uitgevers van stabiele munten is door de jaren heen een verhit debat geweest in de crypto ruimte.

Dit wetsvoorstel stelde verder voor om regelgevende instanties de bevoegdheid te geven om de stablecoin sector te reguleren en geen “zware eisen op te leggen aan uitgevers van stablecoin”. Vertegenwoordiger Trey Hollingsworth heeft gezegd dat het wetsvoorstel niet bedoeld is om innovatie te verstikken, maar om de crypto industrie dichter bij het bereiken van compliance te brengen.

Het debat over de transparantie van stabiele munten

Tether (USDT) is bekritiseerd omdat het niet transparant was over zijn reserves. Het bedrijf beweert dat USDT volledig wordt gedekt door liquide middelen, maar heeft om privacyredenen niet de nodige documenten bekendgemaakt om dit te bewijzen.

Circle, het bedrijf achter de USDC stablecoin, is ook bekritiseerd nadat werd onthuld dat slechts 61% van zijn reserves in contanten en andere equivalenten werden aangehouden. Een maand nadat dit bekend was geworden, zette Circle al zijn reserves om in contanten en kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. Circle’s reserves van $ 50 miljard worden aangehouden door de Bank of New York Mellon, een van de grootste banken in de VS.

Het bericht Amerikaans wetsvoorstel om stablecoin reserves transparanter te maken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*