Crypto-Prijzen.nl

Amerikaans NFP rapport heeft mogelijk geen invloed op Bitcoin

Amerikaans NFP rapport heeft mogelijk geen invloed op Bitcoin

Terwijl de markt anticipeert op het maandelijkse banenrapport in de VS, steeg Bitcoin (BTC/USD) naar het hoogste punt in vijf maanden. Het rapport zal de verwachtingen van het stimuleringspakket van de Federal Reserve, dat de regering volgende maand begint uit te rollen, bevestigen of weerleggen.

De top cryptocurrency per marktkapitalisatie naderde op het moment van publicatie $ 56.000 en bereikte een piek sinds 12 mei met een winst van bijna 27%.

Werkloosheidsgraad zal deze maand naar verwachting met 0,1% dalen

Het Amerikaanse NFP rapport (non-farm payrolls), dat vandaag om 12:30 UTC wordt gepubliceerd, zal naar verwachting laten zien dat het werkloosheidspercentage is gedaald van 5,2% naar 5,1% en dat de VS in september 500.000 banen hebben toegevoegd, meer dan het dubbele de vorige maand.

Hoewel Bitcoin sinds het begin van de pandemie in de lente van vorig jaar gevoelig is geweest voor dergelijke macrogegevens, zou het deze keer deze keer gewoon kunnen negeren, zelfs als dat betekent dat de vooruitzichten van de Fed de afbouw moeten versterken. In elk geval is een zwak rapport goed nieuws voor de activaprijzen in het algemeen.

Pankaj Balani, CEO van Delta Exchange merkte op:

Bitcoin ziet er hier te sterk uit. De cryptocurrency heeft al het negatieve nieuws verteerd dat de afgelopen weken uit China is gekomen, wat een zeer positief teken is. Er is nieuwe spotkoopactiviteit geweest in BTC, en kijkend naar de prijsactie, verwachten we de komende weken een nieuwe ATH (all time high) te zien.

Markt gericht op ETF vooruitzichten

De reden waarom Bitcoin het rapport lijkt te negeren, is te wijten aan de focus van de markt op speculatie dat Amerikaanse regelgevers binnenkort groen licht zullen geven voor een Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF), waardoor de vlaggenschip crypto nog meer mainstream wordt.

Ondanks negatieve ontwikkelingen op het gebied van institutionele participatie, lijkt de cryptocurrency op vaste grond te staan, door afstand te nemen van de dalende aandelenmarkt.

Vorige maand merkten analisten op dat Bitcoin bestand zou blijven tegen elke Fed afbouw. Taper zorgen ontstonden tijdens de daling van mei, toen Bitcoin ongeveer $ 28.000 verloor. Dat is het moment waarop het waarschijnlijk een vroeg stimuluseinde heeft ingeprijsd, omdat het zich aan het uiteinde van de risicocurve bevindt.

The post Amerikaans NFP rapport heeft mogelijk geen invloed op Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*