Crypto-Prijzen.nl

AMC Theaters gaat betalingen in maximaal vier crypto’s accepteren

AMC Theaters gaat betalingen in maximaal vier crypto’s accepteren

AMC Theatres, de grootste bioscoopketen, gaat cryptobetalingen accepteren. Adam Aron, de CEO van AMC Entertainment, onthulde dit nieuws eerder vandaag via een tweet en merkte op dat de organisatie werkt aan het lanceren van ondersteuning voor Ethereum (ETH/USD), Litecoin (LTC/USD) en Bitcoin Cash (BCH/USD) betalingen. Volgens hem werkt het bedrijf aan de infrastructuur om deze betaalmogelijkheden voor eind 2021 te ondersteunen.

Aron’s tweet gelezen,

AMC Theaters onthulde voor het eerst crypto ondersteuning op 9 augustus na de aankondiging dat het van plan is om BTC betalingen te accepteren in al zijn Amerikaanse theaters. De organisatie maakte ook bekend dat het andere blockchain gerelateerde opties verkent. Na deze aankondiging steeg het aandeel AMC naar verluidt met 4%.

Interessant is dat het aandeel meer dan 2,100% is gestegen tot nu toe, nadat detailhandelaren eerder dit jaar een short-squeeze hadden gemaakt, wat aantoont dat het publiek macht heeft over gecentraliseerde organisaties. Hoewel AMC Entertainment nog niet heeft gedeeld waarom het besloot crypto te omarmen, kan zijn beslissing zijn geïnspireerd door de short squeeze.

Crypto komt steeds dichter bij massale adoptie

Hoewel de aankondiging van vandaag niet heeft geleid tot winst in de AMC aandelen, zijn de vier cryptocurrencies die het bedrijf wil ondersteunen allemaal groen. Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 48.078,73 (£ 34.809.72) na een winst van 1,88% in 24 uur. ETH is met 6,69% gestegen om te handelen op $ 3.619,00 (£ 2.620,29), en BCH heeft 1,12% gewonnen om te handelen op $ 643,49 (£ 465,91). LTC is de grootste winnaar van de vier na een stijging van 6,95% om van eigenaar te wisselen voor $ 193,56 (£ 140,14).

AMC Theaters is het nieuwste reguliere bedrijf dat dit jaar ondersteuning voor crypto aankondigde nadat Tesla andere toonaangevende organisaties had beïnvloed om hun tenen in de snelgroeiende activaklasse te dompelen. Nu Amerikaanse wetgevers eisen dat regelgevers eerlijke regelgeving creëren om toezicht te houden op digitale activa, zullen meer institutionele beleggers zich bij de crypto sector aansluiten zodra financiële waakhonden duidelijke richtlijnen bieden.

Ondanks de onduidelijke regelgeving in de meeste rechtsgebieden, is crypto zich blijven verspreiden naar verschillende industrieën. Bijvoorbeeld, de Duitse luxemerk Philipp Plein werd de eerste bekende mode merk om te beginnen met het accepteren van Bitcoin (BTC/USD), ETH en Dogecoin (DOGE/USD), onder andere munten. De sportwereld heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van crypto adoptie, waarbij verschillende teams hun fans blootstellen aan crypto door betalingen toe te staan of tokens te lanceren.

The post AMC Theaters gaat betalingen in maximaal vier crypto’s accepteren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*