Crypto-Prijzen.nl

AMC CEO zegt dat het bedrijf zijn eigen crypto wil lanceren

AMC CEO zegt dat het bedrijf zijn eigen crypto wil lanceren

AMC Entertainment is een van de grootste bioscoopketens ter wereld. Kort na de aankondiging van plannen om cryptobetalingen toe te staan om online tickets te kopen, heeft de CEO van het bedrijf, Adam Aron, gesuggereerd dat AMC binnenkort zijn eigen cryptocurrency zou kunnen lanceren.

Aron deed deze suggesties tijdens een interview met CNBC. Het bedrijf verklaarde dat het “hyperactief werd in cryptocurrency”.

AMC over de lancering van zijn eigen cryptocurrency

Tijdens zijn interview met CNBC verklaarde Aron,

Er zijn veel redenen waarom AMC zowel succesvol zou kunnen zijn als een verlosser van cryptocurrency. Dat is slechts een van de zes ideeën waar we nu aan werken.

Aron heeft niet bevestigd of zijn plannen voor een cryptocurrency daadwerkelijk zouden leiden tot de ontwikkeling ervan.

Hoewel de stap van Aron goed zou kunnen zijn voor de crypto sector, zijn er gevallen waarin die stap eigenlijk niet zou kunnen plaatsvinden, maar alleen op papier zou staan. Dit komt door een streng regelgevingskader dat zou kunnen voorkomen dat het token zichzelf in de Verenigde Staten onthult.

Hoewel AMC een van de populaire bedrijven in de entertainmentsector is, blijkt uit eerdere pogingen van bedrijven om hun eigen valuta te lanceren dat de zet bijna onmogelijk is. Een goed voorbeeld is het mislukte Libra project van Facebook. De social media gigant mocht zijn cryptocurrency niet uitgeven vanwege zorgen over de regelgeving.

AMC’s relatie met crypto

AMC Entertainment staat open voor het omarmen van de cryptocurrency boom. De CEO is actief op Twitter en vorige maand kondigde hij aan dat het bedrijf van plan was Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en andere cryptocurrencies te accepteren die zouden worden gebruikt om online bioscoopkaartjes en concessies te kopen.

De CEO maakte later een peiling met de vraag of het bedrijf Dogecoin (DOGE/USD) betalingen zou moeten accepteren na grote vraag van zijn volgers. Uit de resultaten van de peiling bleek dat de meerderheid van zijn volgers Dogecoin steunden voor betalingen. De CEO kondigde later aan dat AMC Dogecoin zou accepteren voor cadeaukaartbetalingen.

AMC Entertainment stond op de rand van faillissement voordat het zich in de blockchain- en cryptosector begaf. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar gestegen vanwege de toegenomen vraag naar meme-aandelen door particuliere beleggers. Deze meme-aandelen zijn vergelijkbaar met die van GameStop, een verkoper van videogames.

Als AMC met succes zijn eigen cryptocurrency lanceert, zal het een grote bijdrage leveren om de aandelen van het bedrijf in waarde te laten stijgen, wat een soortgelijk geval was dat eerder dit jaar gebeurde.

The post AMC CEO zegt dat het bedrijf zijn eigen crypto wil lanceren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*