Crypto-Prijzen.nl

Ambtenaar waarschuwt dat Rusland $750 miljard aan retaildeposito’s in beslag zou kunnen nemen

Ambtenaar waarschuwt dat Rusland $750 miljard aan retaildeposito’s in beslag zou kunnen nemen

Het Westen heeft strenge sancties opgelegd aan Rusland tijdens een “speciale militaire operatie” in Oekraïne, aangekondigd door de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin. Deze sancties verstoren nu al de Russische financiële sector.

Rusland zou te midden van sancties beslag kunnen leggen op retaildeposito’s

Volgens Nikolai Arefiev, de vice-voorzitter van de Doema commissie voor economisch beleid en lid van de Russische communistische partij, zouden deze sancties de Russische regering kunnen dwingen om retaildeposito’s in beslag te nemen.

De Russische regering kan beslag leggen op retaildeposito’s voor een bedrag van 60 biljoen roebel, wat overeenkomt met $ 750 miljard. Een dergelijke inbeslagname zal plaatsvinden als het Westen alle fondsen van het land op buitenlandse rekeningen sanctioneert.

“Als alle buitenlandse fondsen worden geblokkeerd, heeft de regering geen andere keuze dan alle deposito’s van de bevolking, of 60 biljoen roebel, in beslag te nemen om de situatie op te lossen”, zei Arefiev in een interview met een lokaal persbureau. Hij zei ook dat Rusland meer dan $ 640 miljard aan goud en deviezenreserves heeft opgeslagen op offshore locaties.

Sberbank ontkent betrokken te zijn bij Amerikaanse sancties

Nadat er sancties waren opgelegd aan Rusland, zei de grootste bank in Rusland, Sberbank, dat het bij deze sancties was betrokken. De bank nam dit bericht echter kort daarna weg en zei dat het vals was en werd veroorzaakt door een ‘website crash’.

De bank heeft sindsdien haar website bijgewerkt en zegt dat haar activiteiten normaal verlopen. Het heeft ook een bericht geplaatst waarin staat:

We zijn klaar voor elke inzet van de situatie en hebben scenario’s uitgewerkt om de bescherming van de fondsen, activa en belangen van onze klanten te garanderen, evenals om de regelmatige werking van al onze functies te waarborgen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag in een verklaring gezegd dat het “krachtig zal reageren op deze sancties, niet noodzakelijk op een symmetrische manier”. Het voegde eraan toe dat de reactie de VS niet zal nalaten.

De Russische roebel keldert in de nasleep van deze sancties en staat op een historisch dieptepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ook de Russische beurs krijgt grote impact. Aan de andere kant is de cryptomarkt gekelderd, waarbij Bitcoin voor het eerst sinds juni vorig jaar onder de $ 35.000 zakte.

Het bericht Ambtenaar waarschuwt dat Rusland $750 miljard aan retaildeposito’s in beslag zou kunnen nemen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*