Crypto-Prijzen.nl

AlphaPoint om El Salvador’s Chivo van stroom te voorzien

AlphaPoint om El Salvador’s Chivo van stroom te voorzien

AlphaPoint, een white label-infrastructuur die software-infrastructuurtechnologie levert, ondersteunt Chivo en integreert zijn volledige financiële ecosysteem, zo vernam Invezz uit een persbericht.

Chivo is de eerste nationale cryptoportemonnee ter wereld met bijna 4,5 miljoen actieve gebruikers in El Salvador. De overheid deponeerde $30 in Bitcoin in de portemonnee van elke El Salvadoraan om Bitcoin transacties te promoten.

Betalingen vereenvoudigen

Chivo streeft ernaar om het komend jaar de betaling van belastingen, nutsvoorzieningen en vele andere dagelijkse transacties in Bitcoin te vereenvoudigen. Elke Starbucks, McDonalds, Walmart en overheidskantoor in het land accepteert Bitcoin met de portemonnee.

Eind vorig jaar had ongeveer driekwart van de bevolking de portemonnee gedownload. Chivo is ook bezig met het implementeren van 1.500 Bitcoin geldautomaten in het hele land om zijn gebruikers gemakkelijker van dienst te kunnen zijn.

AlphaPoint ondersteunt portemonnee infrastructuur

AlphaPoint ondersteunt de frontend- en backend-infrastructuur die Chivo aandrijft. Het biedt integratie voor het hele ecosysteem, inclusief mobiele POS, de mobiele app, websiteportaal voor verkopers, administratieve console en callcenterondersteuning.

Focus op stabiliteit en uptime

De toonaangevende wereldwijde technologieprovider richt zich op schaalbaarheid, uptime, stabiliteit en sociale impact van portemonnees. Het integreert ook diensten met behulp van machine-learning gezichtsherkenning en andere verificatietools.

AlphaPoint verbeterde ook de Lightning integratie voor goedkope, bijna onmiddellijke Bitcoin transacties via QR en Lightning adressen.

Chivo transacties passeerden vorige maand 2 miljoen

70% van de bevolking heeft geen bankrekening en Chivo levert infrastructuur om deze mensen in het financiële ecosysteem te brengen. De portemonnee faciliteerde afgelopen maand meer dan 2 miljoen transacties. Het is gratis te gebruiken zonder commissies.

Igor Telyatnikov, medeoprichter en CEO van AlphaPoint merkte op:

El Salvador en president Bukele zijn echt wereldwijd toonaangevend met dit eerste grote experiment in Bitcoin adoptie op landelijk niveau. Niemand anders heeft geprobeerd een project van deze omvang uit te voeren. Wij bij AlphaPoint zijn vereerd om betrokken te zijn bij het proces en de schaalbare en betrouwbare oplossingen te bieden die nodig zijn voor deze enorme onderneming. De Chivo applicatie ondersteunt momenteel miljoenen Salvadoranen, van wie velen voor het eerst toegang hebben tot financiële diensten.

AlphaPoint was de eerste white label-marktplaatsaanbieder in de cryptocurrency industrie en is al meer dan acht jaar een vertrouwde oplossing voor grootschalige institutionele handelsinfrastructuur.

La notizia AlphaPoint om El Salvador’s Chivo van stroom te voorzien era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*