Crypto-Prijzen.nl

Alpaca Finance: Chainlink en andere on-chain beveiligingsprocessen voor Automated Vaults

Alpaca Finance: Chainlink en andere on-chain beveiligingsprocessen voor Automated Vaults

Alpaca Finance gebruikt Chainlink Price Feeds als onderdeel van haar inspanningen om maximale veiligheid te garanderen voor klanten die de onlangs gelanceerde Automated Vaults van het DeFi-platform gebruiken.

Terwijl Alpaca de prijs oracles van Chainlink in juli vorig jaar integreerde, lanceerde het onlangs nog het product Automated Vaults. Dit houdt in dat het platform ervoor moet zorgen dat het geld van zijn gebruikers veilig is, vandaar de prijsvoedingen.

De oracles van Chainlink helpen momenteel om miljarden dollars aan digitale activa te beveiligen in Total Value Locked (TVL), door middel van protocollen. Het integreren van de oracles is daarom van cruciaal belang voor Alpaca Finance, een toonaangevend crypto leen- en spaarplatform op de BNB Chain, dat meer dan $ 852 miljoen aan TVL heeft verzameld.

Alpaca’s Automated Vaults

Automated Vaults zijn beleggingsstrategieën die namens klanten worden uitgevoerd en die meer werken als een on-chain hedgefonds.

Volgens het platform bieden de kluizen gebruikers de mogelijkheid om de yield te farmen via marktneutrale strategieën. Het is een model waarin de aanbieder gelijktijdig long- en shortposities opent, waarbij de winsten en verliezen van beide “gelijk aan nul” zijn.

Om weinig tot geen blootstelling aan de markt voor zijn klanten te behouden, koos Alpaca ervoor om Chainlink Price Feeds te integreren.

De prijs oracles bieden de kluizen nauwkeurige, hoogwaardige gegevens; toegang tot betrouwbare gedecentraliseerde knooppunten om de bescherming tegen downtime en andere beveiligingsrisico’s, waaronder externe manipulatie, te vergroten. Meer dan dat, de Chainlink oracles zijn blockchain Agnostic, wat betekent dat ze toegankelijk zijn op meerdere blockchains.

Automatisering, dubbele audits en voortdurende bug bounty

Naast prijsfeeds heeft de startup Alpaca Guard opgezet, een interne beveiligingsmaatregel die bedoeld is om de activa van gebruikers te beschermen tegen prijsmanipulatie en mogelijke flash-liquidaties.

Alpaca vertrouwt ook op double audits, waarbij elke module of elk smart contract twee keer wordt gecontroleerd om de kansen te vergroten om zo dicht mogelijk bij maximale veiligheid te komen. 24-uurs automatisering met gedecentraliseerde bots is een andere beveiligingsmaatregel.

De bug bounty van $ 100k die Alpaca heeft met het Web3 bug bounty-platform Immunefi, is een ander middel om de beveiliging van de Automated Vaults te versterken. De premie helpt white hat-hackers en andere blockchain-beveiligingsexperts te stimuleren om de open-sourcecode van Alpaca voortdurend te controleren op mogelijke beveiligingsproblemen.

Mocht er toch iets mis gaan, dan kunnen gebruikers vertrouwen op het Alpaca Insurance Plan.

DeFi-beveiliging is een groot onderwerp

Alleen al in 2022 is bij crypto overvallen meer dan $ 1,2 miljard gestolen in de branche, met enkele van de grootste exploits tot nu toe in de DeFi-sector.

Bij de Wormhole-aanval van februari werd meer dan $ 320 miljoen gestolen en hackers die banden hadden met Noord-Korea, hackten in maart het Ronin-netwerk van Axie Infinity, waarbij $ 625 miljoen aan crypto werd gestolen. Vorige week stalen hackers $ 182 miljoen van Beanstalk Farms.

De belangrijkste noemer in al deze aanvallen en exploits zijn de zwakke beveiligingssystemen van DeFi-platforms. En volgens een eerder dit jaar gepubliceerd rapport van blockchain-beveiligings- en analysebedrijf Chainalysis, heeft de opkomst van DeFi het afgelopen jaar ook een rol gespeeld. In 2021 steeg de Total Value Locked in gedecentraliseerde financieringsprotocollen van ongeveer $ 18 miljard tot meer dan $ 252 miljard.

Vandaag is de TVL ongeveer $ 209 miljard volgens gegevens van DeFi Llama.

Het bericht Alpaca Finance: Chainlink en andere on-chain beveiligingsprocessen voor Automated Vaults verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*