Crypto-Prijzen.nl

Alibaba schort aanbieding van cryptomining machines op

Alibaba schort aanbieding van cryptomining machines op

E-commercegigant Alibaba zei dat het zal stoppen met het aanbieden van overzeese verkoop van cryptominingmachines. Volgens het bedrijf is de beslissing in overeenstemming met het laatste verbod dat is uitgevaardigd door de Peoples Bank of China. Het bericht van de Chinese overheid verbiedt alle crypto gerelateerde activiteiten in het land.

Alibaba zegt echter dat zijn beslissing ook gebaseerd is op de instabiliteit van cryptowet- en regelgeving over de hele wereld en niet alleen op het beleid van China.

Twee categorieën worden afgesloten

De e-commercegigant zegt dat het twee categorieën van de cryptomachine sectie zal sluiten: “Blockchain mijnwerkers” en Blockchain mijnbouwaccessoires.”

Afgezien van het verbod op crypto-rigs, verbiedt Alibaba de verkoop van crypto activa op zijn platform, waaronder Bitcoin (BTC/USD), Quarkcoin en Litecoin (LTC/USD).

Het bedrijf heeft tot 15 oktober de tijd gegeven voor elke handelaar die dergelijke producten aanbiedt om ze uit de lijst te halen of om boetes te krijgen.

Alibaba beheert verschillende platforms in China en het lijkt erop dat het bedrijf voorzichtig is om de Chinese overheid niet op de tenen te trappen. Het bedrijf zit achter de gebruikte goederenmarkt Xianyu en het populaire Taobao platform. Het exploiteert ook andere internationale online winkelplatforms zoals Lazada en Aliexpress in Zuidoost-Azië.

Alibaba somt boetes op voor overtreders

De Chinese overheid is bijzonder onvriendelijk geweest tegen het minen en verhandelen van cryptocurrency. Het land kondigde eerder in mei het verbod op cryptocurrencies aan na een verklaring van de Staatsraad. De uitvoering van het bevel werd echter alleen overgelaten aan de stad en de provincie, zonder een alomvattend plan.

Maar de publicatie van beleidsrichtlijnen op vrijdag veranderde alles, omdat er geen ruimte voor interpretatie was. Het beleid verbood alle cryptocurrency transacties volledig en verduidelijkte dat alle mijnactiviteiten verboden zijn.

Nu, in reactie op het beleid, zegt Alibaba dat het de aan- en verkoop van cryptominingmachines op zijn platform opschort.

In een gedetailleerde verklaring waarschuwde het bedrijf dat sommige van de straffen voor overtreders het sluiten of bevriezen van de rekeningen van de handelaar en het blokkeren van winkels van de overtreder omvatten.

The post Alibaba schort aanbieding van cryptomining machines op appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*