Crypto-Prijzen.nl

Alibaba duikt in de NFT sector met handel in auteursrechten

Alibaba duikt in de NFT sector met handel in auteursrechten

Alibaba Group Holdings heeft een marktplaats uitgerold die artiesten in staat zal stellen het auteursrecht van hun non-fungible token (NFT) ART te verkopen via blockchain technologie.

Het nieuwe platform heet Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade en is een nieuwe speciale sectie die verschillende NFT’s verwelkomt.

Een recent rapport over de ontwikkeling merkte op dat de markt zich richt op game-ontwikkelaars, artiesten, schrijvers en artiesten.

Op de markt bruist het al van de activiteiten, aangezien de veiling voor NFT producten in september begint. Volgens de aankondiging moeten degenen die willen deelnemen aan de veiling minimaal 500 yuan ($ 77) storten. Voor elke aanstaande veiling is een prijs van $ 15 ingesteld.

Kopers krijgen het volledige eigendom van NFT items

Om het veilingproces transparanter te maken, kunnen kopers of deelnemers hun collecties controleren via Bit Universe, een cryptoportfolio applicatie die is geïntegreerd in WeChat.

Het rapport merkte ook op dat degenen die werken op het platform kopen, de volledige eigendomsrechten van het item hebben. De technologie stopt echter niet onbevoegd kopiëren.

Alibaba test de NFT ruimte

Hoewel dit de meest opvallende NFT aankondiging van Alibaba is, zijn haar dochterondernemingen al begonnen met niet-vervangbare tokens.

Eerder vorige maand presenteerde een andere dochteronderneming van Alibaba, Taobao, tijdens haar jaarlijkse Maker Festival NFT’s voor deelnemers. Het evenement toonde NFT’s op onroerend goed, gepresenteerd door de Chinese kunstenaar Huang Heshan.

Twee weken later rolde SCMP, eigendom van Alibaba, een ander op NFT gebaseerd project uit, genaamd ‘Artifact’. De publicatie ging naar het 118 jaar oude archief om symbolische historische momenten op een rij te zetten. Dit omvatte het overdrachtsmoment van Hong Kong aan China in 1997 vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Maar Alibaba’s interesse in de NFT industrie werd aangewakkerd door de interesse van zijn Ant Group, die eerder dit jaar de opkomende sector betrad.

De groep heeft al ongeveer 8.000 limited editions van NFT’s verkocht. Bovendien introduceerde het een nieuwe functie genaamd Topscorer NFT tijdens het Euro 2020 voetbalkampioenschap.

The post Alibaba duikt in de NFT sector met handel in auteursrechten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*