Crypto-Prijzen.nl

Aleph.im voltooit financieringsronde van $10 miljoen

Aleph.im voltooit financieringsronde van $10 miljoen

Aleph.im, een cross-blockchain gedecentraliseerd opslag- en computernetwerk, heeft een door Stratos Technologies geleide financieringsronde van $ 10 miljoen voltooid, zo vernam Invezz uit een persbericht. De ronde werd ondersteund door Theia, Ellipti, Token Ventures, Seven Capital, Zeeprime, TRGC, NOIA Capital, Bitfwd Capital, Incuba Alpha, RareStone en meer.

Het elimineren van de noodzaak van centralisatie

De financieringsronde duwt Aleph.im in de richting van het vervullen van zijn missie om censuurbestendige gegevensopslag en volledig gedecentraliseerde rekenkracht te bieden. Dit maakt voor eens en altijd een einde aan de noodzaak van een gecentraliseerde of controlerende entiteit.

Deze maand begint het netwerk met de uitrol van de eerste knooppunten voor computerbronnen. Uiteindelijk zullen deze het grootste deel van de verwerkingskracht dragen. Aleph.im oprichter Jonathan Schemoul zei:

Deze financieringsronde is een belangrijk onderdeel van de uitvoering van onze bredere visie voor Aleph.im. Naast de onmiddellijke uitrol van de rekenknooppunten van het netwerk, zal dit jaar ook de activering van Aleph.im opslagknooppunten plaatsvinden, wat betekent dat het netwerk in staat zal zijn tot zowel gedecentraliseerde verwerking als gedecentraliseerde opslag. Hierdoor kunnen Web3 bouwers, dApps en protocollen volledig decentraliseren tot het laatste stukje van hun ontwikkelingsstack.

De laatste financieringsronde zal garanderen dat meer dan 150 node-operators minimumloonbetalingen ontvangen in ALEPH. Uiteindelijk zal deze inspanning volledige stackdecentralisatie mogelijk maken voor belangrijke blockchain en dApp ontwikkelaars.

Aleph ondersteunt Solana app indexering, Ubisoft decentralisatie

In 2021 faciliteerde Aleph de applicatie indexering van Solana (SOL/USD) en het gedecentraliseerde opslagsysteem van Ubisoft, ter ondersteuning van dynamische NFT’s op Ubisoft Quartz.

Het netwerk werkte samen met Polygon (MATIC/USD), Request Network en Neon Labs. Door hun samenwerking met Aleph.im zal Neon Labs het voor EVM compatibele applicaties mogelijk maken om naadloos te integreren met het Solana ecosysteem.

Node-uitbreiding begint onmiddellijk

Aleph.im’s uitbreiding van de knooppunten voor computerbronnen, die onmiddellijk van start gaat, zal plaatsvinden in een proces van drie fasen. Het eindresultaat omvat het verbinden van bronnen met bestaande kernkanaalknooppunten. Alle opslag- en verwerkingsknooppunten zullen online zijn en alle kernkanalen zullen tegen het midden van dit jaar als netwerkcontrollers dienen.

Met de voortdurende uitbreiding van het netwerk hoopt Aleph.im dat de nieuw verworven financiering meer exploitanten zal aanmoedigen om zich aan te sluiten.

De post Aleph.im voltooit financieringsronde van $10 miljoen verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*