Crypto-Prijzen.nl

Aleph.im kondigt integratie met Tezos aan

Aleph.im kondigt integratie met Tezos aan

Aleph.im, een cross-blockchain gedecentraliseerde opslag- en computernetwerk, en toonaangevende blockchain Tezos ( XTZ/USD ) hebben een integratie aangekondigd, zo vernam Invezz uit een persbericht.

De integratie maakt het voor ontwikkelaars op Tezos gemakkelijk om verbinding te maken met de gedecentraliseerde infrastructuur van Aleph, in lijn met de eerdere integraties van Aleph met blockchains zoals Solana, Ethereum en Polygon.

Een extra laag van veiligheid en duurzaamheid

Platformen en dApps op Tezos kunnen gebruik maken van de gedistribueerde reken- en opslagknooppunten van Aleph, en Tezos NFT’s krijgen met een extra laag ingebouwde beveiliging en permanentie door middel van een native back-up van overeenkomstige metadata naar het gedecentraliseerde netwerk van Aleph.

Dringende problemen met NFT’s aanpakken

Storingen en service onderbrekingen kunnen ertoe leiden dat NFT’s tijdelijk ontoegankelijk worden. Bovendien zou het gebrek aan redundantie in de traditionele cloud architectuur ertoe kunnen leiden dat cruciale NFT metadata niet meer bestaat als een gecentraliseerde cloud opslagprovider zou ophouden te bestaan of failliet zou gaan.

Met zijn NFT back-up dApp lost Aleph.im deze en andere problemen op. De met IPFS verbonden app repareert belangrijke NFT metadata meer dan 50 keer naar elk kernknooppunt van het gedecentraliseerde aleph.im netwerk.

Jonathan Schemoul, CEO en oprichter van Aleph.im merkte op:

NFT-artiesten, verzamelaars en handelaren beginnen net te leren over de risico’s die verbonden zijn aan gecentraliseerde NFT opslag, en hoewel de details ingewikkeld kunnen zijn, is het waarschijnlijk dat velen verhalen hebben gehoord over NFT’s die verdwijnen of ontoegankelijk zijn. Om deze reden wilden we het voor iedereen gemakkelijk maken om de NFT back-up-dApp van Aleph te gebruiken, en deze integratie met Tezos heeft ons de kans gegeven om een stap dichterbij te komen om NFT back-up heel gemakkelijk te maken voor de gemiddelde NFT-bezitter.

Volgens Schemoul zijn vergrendelde ALEPH-tokens een makkelijke manier om te betalen voor opslag op Aleph. Om de betrouwbaarheid van NFT opslag te garanderen, biedt het Aleph.im netwerk ook een ‘minimumloon’-betaling aan node-providers. Door Tezos NFT’s te minen, krijgt de houder de ALEPH-tokens die in de NFT zijn opgenomen.

Schemo voegde toe:

Door kopieën van relevante metadata vast te zetten op kernkanaalknooppunten in ons netwerk, gebruikt onze NFT-back-up-dApp redundantie om risico’s te beteugelen, maar in het geval van Tezos zullen we het $ALEPH-token rechtstreeks in Tezos NFT’s integreren, waardoor het gemakkelijk wordt voor eindgebruikers om een back-up te maken van Tezos NFT’s op het Aleph-netwerk.

Hadrien Zerah, Managing Director bij Nomadic Labs, zei:

We zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met het Aleph-team. De komst van een nieuwe gedecentraliseerde opslagoplossing op Tezos zal nieuwe ondernemers aantrekken om innovatieve projecten te bouwen.

Het bericht Aleph.im kondigt integratie met Tezos aan verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*