Crypto-Prijzen.nl

Adobe Photoshop lanceert functie om NFT diefstal te bestrijden

Adobe Photoshop lanceert functie om NFT diefstal te bestrijden

Adobe heeft plannen aangekondigd om een functie in Photoshop te lanceren die de ervaring zal verbeteren voor mensen die te maken hebben met niet-vervangbare tokens. Via deze functie kunnen gebruikers de originaliteit van NFT’s verifiëren.

Met de functie genaamd Content Credentials kunnen NFT verkopers hun Adobe ID samenvoegen met hun crypto portemonnee, waardoor een geverifieerd certificaat kan worden gemaakt dat de oorsprong van de NFT verifieert.

Voorbereiden als NFT functie

De Chief Product Officer bij Adobe, Scott Belsky, onthulde deze nieuwe functie en verklaarde dat deze zal worden geïntegreerd in Photoshop, met een preview van hetzelfde debuut tegen eind oktober.

Belsky voegde er ook aan toe dat de door Content Credentials ontwikkelde attributiegegevens zouden worden opgeslagen op een InterPlanetary File System (IPFS) systeem. Het IPFS systeem geeft deze functie een vorm van decentralisatie in het hosten van bestanden omdat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor de gegevens; veeleer zal een netwerk van mensen deze rol op zich nemen.

Adobe heeft ook toegevoegd dat Content Credentials beschikbaar zullen zijn op toonaangevende NFT marktplaatsen, waaronder OpenSea, SuperRare, Rarible en KnownOrigin.

Functie om aan de vraag van de klant te voldoen

Belsky verklaarde dat de lancering van deze Adobe functie komt na de toegenomen vraag van klanten. Hij merkte op dat kunstenaars op het platform klaagden dat hun kunst werd gestolen nadat andere mensen hun kunst nabootsten. Als zodanig wordt het voor kopers onmogelijk om de oorspronkelijke maker te vinden.

Kunstdiefstal is een van de grootste problemen in de NFT sector. Er zijn veel mensen die kunst hebben gemaakt die ze niet hebben gemaakt en waar ze geen rechten op hebben. Het is gemakkelijk om NFT kunst te stelen omdat iedereen het kan maken, zelfs als ze geen copyright op de kunst hebben.

Blockchain heeft geen functies die kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat anderen NFT’s slaan. Wanneer NFT op de blockchain wordt geslagen en kopers geen idee hebben van het originele stuk, kunnen ze misleid worden om duplicaten te kopen.

De functie Inhoudsreferenties zal anderen er niet van weerhouden nep-NFT’s te maken, maar het zorgt ervoor dat verkopers kunnen verifiëren dat ze originele stukken verkopen, waardoor wordt voorkomen dat een koper wordt bedrogen.

The post Adobe Photoshop lanceert functie om NFT diefstal te bestrijden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*